2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Dunát is megviseli a hőség

A tikkasztó hőség miatt a természetes vizek apadni kezdtek. A Duna több szakaszánál jóval beljebb van a víz – jelentősen csökkent a vízállás  a kisapostagi, a dunaföldvári és rácalmási szakaszon is. 

Az év legmelegebb hetére figyelmeztet az OMSZ. A következő napok hőmérséklete közel lesz a 35 Celsius-fokhoz, és megdőlni látszik az év eddigi legmelegebb napjának értéke is, a 36,6 Celsius-fok, amelyet július 29-én Budakalászon mértek.

A Dunát is megviseli a hőség Fotó: MTI/Mohai Balázs

A szárazság miatt több helyen is jóval alacsonyabb a vízszint a megszokottnál:

Újvárosban az alsó Duna-parton nagyobb területen teljesen visszahúzódott már a víz, az egykori iszapot zöld aljnövényzet nőtte be. 

– írja  a duol.hu.

De nemcsak a Duna, hanem a Balaton vízhőmérséklete is egyre melegebb: nemrég itt mi is beszámoltunk arról, hogy a hosszú ideje tartó hőség miatt közel 28 Celsius-fokig melegedett a magyar tenger vize. 

Neked ajánljuk
Rekord közelében a Duna vízgyűjtőin felhalmozódott hó mennyisége Félig telt poharak: így küzdenek a vízhiány ellen Indiában A vártnál is jobban melegednek az óceánok Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: duol.hu
Vissza
Hírfolyam