2018. november 14., Aliz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Dunát is megviseli a hőség

A tikkasztó hőség miatt a természetes vizek apadni kezdtek. A Duna több szakaszánál jóval beljebb van a víz – jelentősen csökkent a vízállás  a kisapostagi, a dunaföldvári és rácalmási szakaszon is. 

Az év legmelegebb hetére figyelmeztet az OMSZ. A következő napok hőmérséklete közel lesz a 35 Celsius-fokhoz, és megdőlni látszik az év eddigi legmelegebb napjának értéke is, a 36,6 Celsius-fok, amelyet július 29-én Budakalászon mértek.

A Dunát is megviseli a hőség Fotó: MTI/Mohai Balázs

A szárazság miatt több helyen is jóval alacsonyabb a vízszint a megszokottnál:

Újvárosban az alsó Duna-parton nagyobb területen teljesen visszahúzódott már a víz, az egykori iszapot zöld aljnövényzet nőtte be. 

– írja  a duol.hu.

De nemcsak a Duna, hanem a Balaton vízhőmérséklete is egyre melegebb: nemrég itt mi is beszámoltunk arról, hogy a hosszú ideje tartó hőség miatt közel 28 Celsius-fokig melegedett a magyar tenger vize. 

Neked ajánljuk
Múlt a jelenben: sok minden felszínre került a Duna alacsony vízállása miatt Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került Hogyan készül a csapvíz? Feltérképezik a Föld minden élőlényének genetikai kódját Egyre nehezebbek és magasabbak vagyunk
Tovább a forrásra: duol.hu
Vissza
Hírfolyam