2018. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A helyzet egyre rosszabb: forró eső esett Kaliforniában

Hetek óta brutális hőhullám kínozza Dél-Kaliforniát: a Halál-völgyben júliusban 42 Celsius-fok felett volt a napi átlaghőmérséklet. Most pedig innen nem messze, a mexikói határ közelében fekvő Imperial városában dőlt újabb rekord, ezúttal a legmelegebb eső kategóriájában.

Imperial a Colorado-sivatagban fekszik, s egész nyáron 39-42 fok között mozog a napi csúcshőmérséklet, a csapadék sokéves átlaga pedig áprilistól júliusig, négy hónap alatt összesen 7 milliméter. 

A városban július 24-én, a legbrutálisabb kánikula kellős közepén eleredt az eső:

az esővíz hőmérséklete 48,3 Celsius-fok volt.

48 fokos eső esett Kaliforniában Fotó: Pexels

A 40 fokos vizet a termálfürdőkben már a legforróbb kategóriába sorolják, és 10 percnél több fürdőzést nem ajánlanak benne. 

A forró eső fél fokkal döntötte meg az eddig dokumentált legmagasabb hőmérsékletű csapadék rekordját, melyet szintén Kaliforniában mértek, 2012-ben. 

Neked ajánljuk
Súlyos aszályokat jósolnak Kaliforniának Még nincs vége: újabb halálos áldozatokat szedett a kaliforniai ítéletidő Úgy tűnik, eldőlt, hogy a klímaváltozással csak alulról szerveződve harcolhatunk A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam