2018. december 12., Gabriella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A helyzet egyre rosszabb: forró eső esett Kaliforniában

Hetek óta brutális hőhullám kínozza Dél-Kaliforniát: a Halál-völgyben júliusban 42 Celsius-fok felett volt a napi átlaghőmérséklet. Most pedig innen nem messze, a mexikói határ közelében fekvő Imperial városában dőlt újabb rekord, ezúttal a legmelegebb eső kategóriájában.

Imperial a Colorado-sivatagban fekszik, s egész nyáron 39-42 fok között mozog a napi csúcshőmérséklet, a csapadék sokéves átlaga pedig áprilistól júliusig, négy hónap alatt összesen 7 milliméter. 

A városban július 24-én, a legbrutálisabb kánikula kellős közepén eleredt az eső:

az esővíz hőmérséklete 48,3 Celsius-fok volt.

48 fokos eső esett Kaliforniában Fotó: Pexels

A 40 fokos vizet a termálfürdőkben már a legforróbb kategóriába sorolják, és 10 percnél több fürdőzést nem ajánlanak benne. 

A forró eső fél fokkal döntötte meg az eddig dokumentált legmagasabb hőmérsékletű csapadék rekordját, melyet szintén Kaliforniában mértek, 2012-ben. 

Neked ajánljuk
Villámárvizek sújtják Törökországot 12 nap alatt zúdul ránk az éves globális csapadékmennyiség fele A kaliforniai erdőtüzek fénye rávilágít a klímaváltozás valódi kockázataira 7500 tonna: már az űr is tele van szeméttel Pályázat innovatív, energiatudatosságra fókuszáló ötletekre
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam