2019. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az űrből is látszik a Közép-Európát sújtó aszály

Egy német űrhajós nemrégiben segélykiáltásnak is beillő fotókat osztott meg az egyik közösségi oldalon – ezeken a felvételeken jól látszik, hogy mekkora változást okozott a Közép-Európát sújtó aszály. Nem vitás, a klímaváltozás kegyetlen hatásai egyre nagyobb méreteket öltenek. 

A második űrmisszióján részt vevő Alexander Gerstet – saját szavaival élve – sokkolta a szabad szemmel is észlelhető drasztikus változás.

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről készített képei arról tanúskodnak, hogy ahol pár éve még zöldellő mezők feküdtek, most már inkább a barna szín uralkodik.  

Az űrhajóst sokkolták a látottak Fotó: Twitter/Alexander Gerst

Alexander Gerst először, 2014 nyarán még egészen más hangulatot árasztó tájat kapott lencsevégre Németország és a tágabb régió felett.

2014-ben még így nézett ki a bolygónk Fotó: Twitter/Alexander Gerst

A globális klímaváltozás egyre komolyabb, már a hétköznapokban is érzékelhető problémát jelent – nemrégiben például itt mi is beszámoltunk arról, hogy Ausztráliában 50 éve nem volt akkora aszály, mint napjainkban. A hivatalos adatok szerint a szárazság mértéke Új-Dél-Wales tartományban elérte a 100 százalékot. 

Neked ajánljuk
Félig telt poharak: így küzdenek a vízhiány ellen Indiában Félig telt poharak: így küzdenek a vízhiány ellen Indiában A globális trendnél is jobban melegszik Magyarország Új-Zéland szennyezettsége lassan ijesztő méreteket ölt Az Édenkert nincs többé
Tovább a forrásra: azonnali.hu
Vissza
Hírfolyam