2019. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízkorlátozást vezettek be több településen Magyarországon

A tartós hőség miatt vízkorlátozást vezettek be több településen. A nagy melegben ugyanis jelentősen megnövekedett a vízfogyasztás, ezért  a főváros környékén is több helyen azt kérte a vízmű, hogy senki ne locsoljon, ne mosson autót és ne töltse fel a kerti medencét.

Solymáron – derült ki az M1 vasárnap reggeli adásából – még ennél is rosszabb a helyzet: a magasabban fekvő részeken alig van már víz.

Az idei nyár egyik legextrémebb jelensége, hogy a csapadékhiány miatt már Angliában és Németországban is korlátozni kellett a vízfogyasztást.

Több településen is vízkorlátozást kellett bevezetni  Fotó: Pexels

Átmeneti volt a lehűlés

Az esti viharok következtében sok helyen múlt héten szombaton egész nap a romokat takarították vagy az iszapot lapátolták. Székesfehérváron az özönvíz miatt kisebb tavak keletkeztek a házak között, a Bakonyban pedig volt olyan kistelepülés, ahol villámárvíz veszélyeztetett több házat.

Neked ajánljuk
Ivóvízforrásokat jelölhetnek a Húsvét-sziget híres szobrai Árvizet okozhatnak az elszaporodott hódok A vártnál is jobban melegednek az óceánok Közös kötelezettségvállalás a körkörös gazdaságra Mit tehetünk mi a méltányos kereskedelemért? (videó)
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam