2019. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokkolta a világot az aszály miatt kiszáradt ausztrál kenguru

Ausztráliában az elmúlt 100 év legsúlyosabb szárazsága pusztít, a meteorológusok szerint pedig egyelőre nem várható javulás. A helyzet súlyosságát mutatja az a fotó is, melyet egy új-dél-walesi farmer készített: a képen egy kiszáradt kenguru látható, amely a kontinenst kínzó aszály szimbólumává vált. Mutatjuk a sokkoló felvételt. 

Nemrég itt mi is beszámoltunk arról, hogy Ausztráliában évtizedek óta nem volt akkora aszály, mint napjainkban. A hivatalos adatok szerint a szárazság mértéke Új-Dél-Wales tartományban elérte a 100 százalékot. A gazdák közül sokan már csak az egészségesebb állatokat tartják életben. 

Az ausztrálokat sokkolta az a fotó, melyet Len MacLean készített. A farmer morundahi birtokán talált a kenguru maradványaira. Az állatot szokatlan módon, állva, farkára támaszkodva érte a halál, a kiszáradt izmok és a bőr teljes egészében egyben tartották a csontvázat.

Sokkolta az ausztrálokat az állva kiszáradt kenguru fotója, amely szimbólummá is vált Fotó: Lan MacLen

MacLean szerint az elhullott állatok csontjai rendszerint a földön szóródnak szét, miután a dögevők elvégzik a maguk munkáját. A szárazságban azonban még a rókáknak sem volt energiájuk a préda szétmarcangolására.

A meteorológiai intézet adatai szerint április óta az ország nagy részén a lehullott csapadék mennyisége még a 20 százalékát sem érte el az ilyenkor szokásosnak – derült ki a Daily Mail tudósításából. 

Neked ajánljuk
Vízhiány Ausztráliában Vízhiány Ausztráliában Az ausztrálok jobban félnek a klímaváltozástól, mint a terrorizmustól Ember és természet fesztiválja Gödöllőn Floridában mernek nagyot álmodni
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam