2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét apadhat a Duna vízszintje

A vártnál kevésbé emelkedett a Duna vízszintje – mondta Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1-nek. Az elmúlt napokban megérkezett a folyó vízgyűjtő területére a csapadék, de az jóval kevesebb volt, mint amire számítani lehetett. 

Augusztus 22-én 61 centiméteres volt a Duna vízállása Budapestnél. Augusztus 27-én,  reggel 7 órakor 102 centiméteres vízállást mértek.

Szerdáig akár további fél méterrel emelkedhet a vízszint, a hét közepétől viszont újabb apadást várnak.

Több helyen is megdőlt a Dunán az eddigi legalacsonyabb vízállás rekordja Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Duna alacsony vízállása egyre komolyabb gondokat okoz: nemrég itt mi is beszámoltunk arról, hogy a ráckevei holtágnál a szivattyúk nem bírták az 50 centis vízszintkülönbséget, Esztergomnál a folyó egyik ága pedig kiszáradt. A dunai áruszállítás terén is problémák vannak: az alacsony vízállás már milliárdos károkat okozott. 

„A hétvégén jeleznek ismét csapadékot a Duna vízgyűjtő területére” – tette hozzá Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. 

Neked ajánljuk
Idén is lehet fürdeni a Dunában Budapesten Belgrádig úszott a Dunán, de ott feladta a szennyezett víz miatt A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: vs.hu
Vissza
Hírfolyam