2018. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Emelkedik a Duna vízszintje

Az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék jót tett a Dunának: az Országos Vízjelző Szolgálat helyzetjelentése szerint a folyón emelkednek a vízszintek, ennek köszönhetően pedig a megfeneklett hajók is elindulhattak. 

Nemrégiben itt mi is beszámoltunk arról, hogy komoly gondokat okozott a Duna alacsony vízállása; a budapesti szakaszon ráadásul az Ínség-szikla is felszínre került. 

Egészen meghökkentő látványt nyújtott a folyó Mohácsnál is: a Sokac-révnél a rámpa alja bőven kint volt a vízből, s akár a Horthy-zátonyra is száraz lábbal átsétálhattunk volna. 

A Duna budai partja Fotó: MTI/Róka László

A csapadéknak köszönhetően egy Mohácson ragadt üdülőhajó is elhagyhatta a kikötőt, s a kedvezőbb vízállást kihasználva a teherhajók az eddigiekkel ellentétben nemcsak félig rakodva járhatnak majd.

Neked ajánljuk
Múlt a jelenben: sok minden felszínre került a Duna alacsony vízállása miatt Milliárdos károkat okoz a Duna alacsony vízállása Veszélyes szintet ért el a foszforszennyezés világszerte Őszi sportok: nincs kifogás! Baj lehet az ivóvízzel: tömeges megbetegedés történt Heves megyében
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam