2018. november 14., Aliz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrófa Észak-Koreában

Legalább 76 ember meghalt és csaknem ugyanennyien eltűntek Észak-Koreában a heves esőzések okozta árvizek következtében – derült ki a Nemzetközi Vöröskereszt közleményéből. A természeti csapás miatt ráadásul élelmiszer-biztonsági válság is fenyegeti a térséget. 

Észak-Hvanghe és Dél-Hvanghe tartományokban augusztus vége óta rengeteg csapadék hullott, ami hatalmas áradásokat és földcsuszamlásokat okozott.

Több mint 800 épület megrongálódott, több ezer ember vált földönfutóvá. A 75 eltűnt között van sok gyerek is.

A Vöröskereszt észak-koreai szervezete segélyt oszt a rászorulóknak, és mobil víztisztító berendezéseket helyez üzembe.

 

A segélyszervezet augusztusban figyelmeztetett, hogy egy erős hőhullám tönkretette a termés jelentős részét a földeken Dél-Hamgjong és Dél-Phjongan tartományokban. A Vöröskereszt szerint ez katasztrofális következményekkel járhat, és

fennáll egy kiterjedt élelmiszer-biztonsági válság veszélye.

Észak-Koreában ráadásul a szárazságok és az áradások régóta visszatérő problémákat okoznak. Az országban nem működnek öntözőrendszerek, és hiányoznak a természeti katasztrófák elhárításához használt egyéb berendezések is.

Neked ajánljuk
Vízválság és klímaháború jelen időben: 17 millió ember sorsa a tét Ökológiai katasztrófa fenyegeti Dubrovnikot Klímaváltoztatás? 10/3. – Civil környezetvédelem Feltérképezik a Föld minden élőlényének genetikai kódját Egyre nehezebbek és magasabbak vagyunk
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam