2019. március 23., Emőke
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrófa Észak-Koreában

Legalább 76 ember meghalt és csaknem ugyanennyien eltűntek Észak-Koreában a heves esőzések okozta árvizek következtében – derült ki a Nemzetközi Vöröskereszt közleményéből. A természeti csapás miatt ráadásul élelmiszer-biztonsági válság is fenyegeti a térséget. 

Észak-Hvanghe és Dél-Hvanghe tartományokban augusztus vége óta rengeteg csapadék hullott, ami hatalmas áradásokat és földcsuszamlásokat okozott.

Több mint 800 épület megrongálódott, több ezer ember vált földönfutóvá. A 75 eltűnt között van sok gyerek is.

A Vöröskereszt észak-koreai szervezete segélyt oszt a rászorulóknak, és mobil víztisztító berendezéseket helyez üzembe.

 

A segélyszervezet augusztusban figyelmeztetett, hogy egy erős hőhullám tönkretette a termés jelentős részét a földeken Dél-Hamgjong és Dél-Phjongan tartományokban. A Vöröskereszt szerint ez katasztrofális következményekkel járhat, és

fennáll egy kiterjedt élelmiszer-biztonsági válság veszélye.

Észak-Koreában ráadásul a szárazságok és az áradások régóta visszatérő problémákat okoznak. Az országban nem működnek öntözőrendszerek, és hiányoznak a természeti katasztrófák elhárításához használt egyéb berendezések is.

Neked ajánljuk
Víz alá került egy kaliforniai kisváros Súlyos katasztrófa: akár ezer ember életét is kiolthatta az Idai ciklon A hazai erdőket is átalakítja a klímaváltozás Milliárdokkal támogatják a kkv-k napelemes fejlesztését Nagyjából 100 liter fáradt olajat öntöttek egy egri árokba
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam