2019. augusztus 23., Bence
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hurrikán előtt árvihar? A Florence miatt brutálisan drága lett a víz

A Florence hurrikán miatt szinte minden helyi élelmiszerboltból elfogytak az olyan alapvető élelmiszerek, mint a palackozott víz vagy a konzervek. Emiatt sokan az Amazonról rendelték volna meg a szükséges készleteket, ám az oldalon időközben brutálisan megemelték az ásványvizek árát.

Ugyan az Amazon weboldala csak közvetítő szerepet tölt be, vagyis nem Jeff Bezos vállalata szabja az árakat, sokan a céget kezdték el hibáztatni a közösségi médiában, amiért a palackozott víz több mint húsz dollárba (5600 forint) kerül – ez pedig kétszerese, mint a megszokott ár.

Nyerészkedtek a palackozott víz árán a hurrikán érkezése előtt Fotó: Twitter

A Business Insider ellenőrizte a palackozott vizek árát, és kiderült, hogy

a 40 darabos Deer Park vízcsomag már 29,99 dollárba, azaz mintegy 8400 forintba került.

Miután felkeresték az Amazont, a cég szóvivője elmondta, hogy lépéseket tesznek a forgalmazókkal szemben, akik szokatlanul magas áron akarják értékesíteni a vizet. Nem sokkal később a vizsgált forgalmazó termékei ismét tízdolláros áron szerepeltek a weboldalon.

Ugyanakkor nemcsak a termékek áraival, hanem a szállítási díjakkal is gondok adódtak: sokan voltak, akik ugyan a megszokott áron értékesítették a palackozott vizeket, de ezekért irreálisan magas,

80 dolláros (22 ezer forint) szállítási költséget számoltak fel.

Neked ajánljuk
Marketinglufi volna a palackozott ásványvíz? A hőségben még mindig mértéktelenül fogy a palackos ásványvíz Szibériát is élhetetlenné teszi a klímaváltozás Kétmilliárdos fejlesztés az oroszlányi hulladékkezelőnél Így utazhat környezettudatosan
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam