2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 1200 halálos áldozata van az indonéziai cunaminak

A legfrissebb adatok szerint 1234-re nőtt a halálos áldozatok száma, 799-en megsérültek és sokakat még mindig nem találnak Celebesz szigetén, ahol  szeptember 28-án a 7,5-es erősségű földrengést követően szökőár sújtotta a környéket. 

A legtöbb halálos áldozat a 380 ezer lakosú Paluban volt. A földrengés idején sokan tartózkodtak a tengerparti strandon, ahol fesztivált tartottak éppen. A mentőalakulatoknak sikerült egy nőt élve kimenteni az egyik szálloda romjai közül. A hotel hatvan embert temethetett maga alá.

Több más helyi szállodában is emberek tucatjai vannak még a törmelékek alatt, és számos környékbeli falu még mindig megközelíthetetlen szárazföldön.

Megkezdődtek a légi úton történő evakuálások, elsősorban Paluból, ahol még mindig emberek százai várakoznak.

Szemtanúk beszámolói szerint nincs elég élelmiszer, olaj és gyógyszer.

A romok alól mentenek ki egy nőt az indonéziai Celebeszen Fotó: MTI/EPA/Arimacs Wilander

Az AP hírügynökség értesülései szerint sokan elégedetlenek a kormány intézkedéseivel, úgy érzik, a hatóságok lassúak, és a mentési munkálatok késnek. Más szemtanúk kialakuló káoszról és erőszakról számoltak be.

Az MTI tájékoztatása szerint Joko Widodo indonéz elnök engedélyezte, hogy az ázsiai ország nemzetközi segítséget fogadjon el az országra pénteken lesújtó földrengés és szökőár után.

Neked ajánljuk
Japánban az utóbbi évtizedben lényegesen több eső esik, ezért terítette maga alá földcsuszamlás a várost Lecsapott a Bernd nevű ciklon, többen meghaltak, házak dőltek össze Németországban Indonéziában 2050-től csak elektromos autókat és motorokat lehet értékesíteni A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam