2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került

Az augusztus óta tartó csapadékszegény időjárás miatt a folyó vízállása a magyarországi szakaszon ismét az eddig mért legkisebb értékek közelében vagy alatta alakul. A Duna árterében mindeközben több évszázada vagy évtizede eltűnt tárgyakra bukkannak.

Egyre kritikusabb a Duna alacsony vízállása: egy esztergomi gátőr Szent István kori ezüstpénzt és egy nyílhegyet talált a Duna-parton sétálva, míg Vámosszabadinál egy második világháborúban elsüllyedt hajó maradványa került a felszínre. 

Pár nappal ezelőtt Dunakeszin emberi maradványokat találtak egy autóroncsban a Dunában. Feltételezések szerint a jármű több évvel ezelőtt tűnt el.

A második világháborúban elsüllyedt hajótest a Duna árterében Vámosszabadi határában Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Itt számoltunk be arról, hogy október 15-én Budapestnél 49 centiméter volt a Duna vízállása – ez 2 centiméterrel alacsonyabb, mint a valaha mért legkisebb vízszint, melyet 1947. november 6-án rögzítettek. 

Neked ajánljuk
Tovább tombolnak a tüzek a világ legnagyobb homokszigetén Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra Rekordmeleg esztendőt hagyunk magunk mögött Önkéntes egyetemisták járvány idején Miért jó a bio?
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam