2019. július 17., Elek, Endre
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vízprobléma megoldása a jelenkor felelőssége

Víz- és szennyvízkezelés témájában tartott nemzetközi fórumot a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ. A találkozón 40 ipari szereplő és 10 kutatóintézet képviselői gyűltek össze, hogy megismerjék egymás munkáját, eredményeit a vízminőség javítása érdekében.

„Sokkal közelebb kell hozni a valósághoz és a piachoz a kutatás-fejlesztési és az innovációs megközelítéseket. Másik oldalról nagyon fontos a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozóknak minél nagyobb mértékű bevonása ebbe az új típusú gondolkodásba” – mondta a Zalakarosban tartott fórumon dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

„A vízkészlet, a vízminőség helyzete globális probléma, ezért fontos minden lépés a javítás útján, a megoldást pedig nem lehet elodázni, nem lehet várni, a helyzet javítása a jelenkor felelőssége”

– hangsúlyozta Weingartner Balázs, az ITM fenntarthatóságért felelős államtitkára. 

A magyarországi víztechnológiai kutatások és az innováció nemzetközi rangot vívott ki magának, ezt jelzi, hogy a konferencia résztvevőinek húsz százaléka külföldről érkezett.

A vízprobléma megoldása közös felelősség Fotó: Pixabay

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a víz területén Magyarországnak olyan szakmai tudása van, melyet nemcsak határainkon belül, de külföldön is hasznosítani lehet.

A konferencia egyik legfőbb eredménye a kutatás és a felhasználás képviselői közötti kapcsolatok létrejötte volt, melyekből hazai és nemzetközi szinten is profitálhat a vízgazdálkodás. 

Neked ajánljuk
Japánt is elmossa a víz? 830 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát Vízhiány fenyegeti Lengyelországot Sokkoló videó: jég helyett a vízben húzzák a szánt a kutyák Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: kanizsaujsag.hu
Vissza
Hírfolyam