2019. március 26., Emánuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árvíz pusztít Dél-Oroszországban

Szükségállapotot hirdettek a dél-oroszországi Krasznodarban, ahol a súlyos esőzések miatt mintegy harminc település víz alá került, két ember pedig életét vesztette. Az áradás hidakat, autóutakat és vasúti pályákat rongált meg. 

A profitline.hu által szemlézett Rosszija 1 televízió híradója szerint a természeti csapásnak eddig két halálos áldozata van, és az árvíz miatt mintegy négyszáz embert ki kellett menekíteni otthonából. A vihar Szocsit megközelíthetetlenné tette, tízezrek pedig áram nélkül maradtak. 

A legsúlyosabb helyzet a tuapszei és az askeroni járásban, valamint Szocsiban alakult ki, ahol az ár több mint 1600 lakóházat és csaknem 1500 telket öntött el.

A kihirdetett szükségállapot értelmében a 60 ezres Tuapszéban operatív válságstábot hoztak létre, és az összes mentőszolgálatnál folyamatos munkarendet vezettek be. 

A meteorológiai előrejelzés szerint a súlyos esőzések legalább két napig folytatódnak még. 

Nemrég Franciaországban is katasztrofális helyzet alakult ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt – erről itt írtunk bővebben.

Neked ajánljuk
Víz alá került egy kaliforniai kisváros Soha nem látott árvíz pusztít Nebraskában Átköltöztetik az orosz „cetbörtönben” tartott fehér és kardszárnyú delfineket Egy hét, amikor minden a fenntarthatóságról szólt Hazatért Gemencbe Zoltán, a jeladós fekete gólya
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam