2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árvíz pusztít Dél-Oroszországban

Szükségállapotot hirdettek a dél-oroszországi Krasznodarban, ahol a súlyos esőzések miatt mintegy harminc település víz alá került, két ember pedig életét vesztette. Az áradás hidakat, autóutakat és vasúti pályákat rongált meg. 

A profitline.hu által szemlézett Rosszija 1 televízió híradója szerint a természeti csapásnak eddig két halálos áldozata van, és az árvíz miatt mintegy négyszáz embert ki kellett menekíteni otthonából. A vihar Szocsit megközelíthetetlenné tette, tízezrek pedig áram nélkül maradtak. 

A legsúlyosabb helyzet a tuapszei és az askeroni járásban, valamint Szocsiban alakult ki, ahol az ár több mint 1600 lakóházat és csaknem 1500 telket öntött el.

A kihirdetett szükségállapot értelmében a 60 ezres Tuapszéban operatív válságstábot hoztak létre, és az összes mentőszolgálatnál folyamatos munkarendet vezettek be. 

A meteorológiai előrejelzés szerint a súlyos esőzések legalább két napig folytatódnak még. 

Nemrég Franciaországban is katasztrofális helyzet alakult ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt – erről itt írtunk bővebben.

Neked ajánljuk
A sok eső miatt áradnak a nagyobb hazai folyók Halálos áldozata is van a hazai ítéletidőnek Újabb ipari baleset szennyezte Szibériát Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam