2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emelkedik a Duna vízszintje

Míg hazánkban rekordmeleg van, az Alpokban, a Duna vízgyűjtőjén csapadékosabbra fordult az időjárás, ez pedig szerencsére a magyar szakaszon is vízszintemelkedést eredményez. 

A hosszan elhúzódó csapadékszegény „vénasszonyok nyara” miatt minden eddigi negatív rekord megdőlt a Dunán. A szabadság hídnál az Ínség-szikla is hosszú ideig látható volt az alacsony vízállás miatt – erről itt írtunk bővebben.

Az utóbbi napok csapadékos időjárása miatt megemelkedett a vízszint, így az áruszállítás is elindulhatott a Dunán, amely már egy ideje teljesen leállt, jelentős veszteséget okozva a fuvarozóknak és a megrendelőknek is.

Az elmúlt napokban alacsony vízállási rekordok dőltek meg a Dunán Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„A Duna vízgyűjtő területein az elmúlt napokban helyenként 20-40 milliméter közötti csapadék esett, ennek köszönhető a most tapasztalható emelkedés” – mondta Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Az előrejelzések szerint a Dunán a következő napokban marad a jelenlegihez közeli vízszint. Nagyobb változásra a Rába és a Dráva mentén lehet számítani.

Neked ajánljuk
Több 100 milliárdot veszít a magyar mezőgazdaság, ha alacsonyan marad a Duna Fontos változások a kozmetikumok körül Kutatók mikrohullámmal változtatták hidrogénné a műanyagot „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Robothalak segítségével vizsgálták a halrajokat tudósok
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam