2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Özönvíz söpört végig Velencén

Hatan életüket vesztették október 29-én az olaszországi heves viharokban, áradásokban. A katasztrofális időjárás miatt hat tartományban rendelték el a legmagasabb fokú riasztást.

A velencei Szent Márk teret kiürítették, mert dagálykor a tenger vízszintje 156 centiméterrel emelkedett a Canal Grande (Nagy Csatorna) déli bejáratánál lévő alappont fölé, amire 10 éve nem volt példa.

A város területének 75 százaléka víz alá került.

A legnagyobb modern kori árvíz Velencében 1966 novemberében volt: 194 centiméter magasan állt a vízszint az alappont felett, de akkor Firenzében is nagy károk keletkeztek.

A Rómától száz kilométerre délkeletre fekvő Terracina tengerparti városban tornádó pusztított, és egy férfi meghalt, mert autójára dőlt egy fa – jelentette a RAI állami tévé nyomán az MTI.

További három ember halálát fakidőlés okozta az északolasz Bellunóban, egyét pedig Nápolyban. Egy nő az északnyugati Savonában a tornádó következtében vesztette életét. 

A hirtelen lezúduló csapadék miatt nemrégiben Franciaországban és Dél-Oroszországban is hatalmas károkat okozott az árvíz.

Neked ajánljuk
Katasztrófa: 50 ezer hordónyi olaj ömlött a vízbe Houston partjainál Dél-Afrikában is emberéleteket követelt az árvíz Az erdőtüzek korai hóolvadást okoznak – a korai olvadás pedig erdőtüzeket Egy egész gyár is lehet karbonsemleges Zéróemissziós taxi a levegőben
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam