2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több száz család ivóvízproblémája oldódott meg Székelyföldön

Közel hétszáz család ivóvízellátása biztosított Barátoson és a községhez tartozó Orbaiteleken és Pákéban azáltal, hogy átadták az újonnan kiépített vízhálózatot – adta hírül a szekelyhon.hu. 

„A községben sokszor küzdöttek vízhiánnyal, hiszen a helyi kutak hozama ingadozó, ezért fontos a vízhálózat kiépítése” – hangsúlyozta Tánczos Szabolcs, Barátos polgármestere. Rámutatott: 14 kilométer vízvezetéket fektettek le, és három víztelepet építettek tartállyal és pumparendszerrel.

A község a kovásznai városi vízhálózatra csatlakozik rá, az elkövetkezőkben 690 család otthonába vezetik be az ivóvizet. Mint kiderült, Barátoson dolgoznak a szennyvízhálózat kiépítésén is, amivel várhatóan jövőre készülnek el.

Több száz család ivóvízproblémája oldódott meg Székelyföldön Fotó: Pixabay

„Kovászna megye háztartásainak felében van jelenleg vezetékes víz és csatornarendszer, európai uniós pályázat révén 2030-ra a megye településeinek 90 százalékában kiépítenék a hálózatokat” – mondta a szekelyhon.hu-nak Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Hangsúlyozta, a civilizáció fokmérője, hogy van-e vezetékes víz az otthonokban, és az is fontos, hogy a kezeletlen szennyvíz ne terhelje a környezetünket.

Neked ajánljuk
Pert indított a Greenpeace a Fertő tavi beruházás kapcsán Komplex vízvédelmi fejlesztések valósultak meg szerb–magyar együttműködésben Erdély 10 legszebb, kihagyhatatlan látnivalója (videó) Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: szekelyhon.ro
Vissza
Hírfolyam