2019. március 19., Bánk, József
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több száz család ivóvízproblémája oldódott meg Székelyföldön

Közel hétszáz család ivóvízellátása biztosított Barátoson és a községhez tartozó Orbaiteleken és Pákéban azáltal, hogy átadták az újonnan kiépített vízhálózatot – adta hírül a szekelyhon.hu. 

„A községben sokszor küzdöttek vízhiánnyal, hiszen a helyi kutak hozama ingadozó, ezért fontos a vízhálózat kiépítése” – hangsúlyozta Tánczos Szabolcs, Barátos polgármestere. Rámutatott: 14 kilométer vízvezetéket fektettek le, és három víztelepet építettek tartállyal és pumparendszerrel.

A község a kovásznai városi vízhálózatra csatlakozik rá, az elkövetkezőkben 690 család otthonába vezetik be az ivóvizet. Mint kiderült, Barátoson dolgoznak a szennyvízhálózat kiépítésén is, amivel várhatóan jövőre készülnek el.

Több száz család ivóvízproblémája oldódott meg Székelyföldön Fotó: Pixabay

„Kovászna megye háztartásainak felében van jelenleg vezetékes víz és csatornarendszer, európai uniós pályázat révén 2030-ra a megye településeinek 90 százalékában kiépítenék a hálózatokat” – mondta a szekelyhon.hu-nak Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Hangsúlyozta, a civilizáció fokmérője, hogy van-e vezetékes víz az otthonokban, és az is fontos, hogy a kezeletlen szennyvíz ne terhelje a környezetünket.

Neked ajánljuk
Fontos változások jöhetnek az EU ivóvízirányelvében Vége a megállapodásnak: India elzárja Pakisztán elől a vizet Gondolta volna? Idehaza az ivóvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer Áder: szakítani kell a „használd és dobd el” kultúrával Utazik a hulladék: honnan hozzuk, hova visszük?
Tovább a forrásra: szekelyhon.ro
Vissza
Hírfolyam