2020. február 24., Mátyás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jordániában is árvíz pusztított: tizenegy ember életét vesztette

November 9-én újabb hirtelen árvíz sújtotta Jordániát. A katasztrófában tizenegy ember életét vesztette, az áldozatok között gyerekek is voltak. A helyi média beszámolója szerint víz árasztotta el az ország fő turistalátványosságát, a petrai romvárost is, amelyet emiatt ideiglenesen bezártak. 

Az ország középső részén található Maán város közelében lévő Vala víztározó környékén tűntek el emberek. A hatóságok Maánban ideiglenes szállást nyitottak többtucatnyi környékbeli lakosnak, akiknek a házát elzárta a víz. 

Maán tartományban 4000 embert – köztük turistákat – kellett kimenekíteni az elárasztott helyekről. A 11 halálos áldozat között két gyerek van, illetve egy búvár, aki a mentésben vett részt.

Az izraeli közszolgálati rádió szerint három izraeli turista is eltűnt Jordánia déli részén. Két héttel ezelőtt hirtelen áradások 21 ember – közöttük 13, osztálykiránduláson részt vevő gyerek – halálát okozták az arab országban, a Holt-tenger közelében. Emiatt lemondott akkor az idegenforgalmi és az oktatási miniszter. Ez volt az ország történetében az egyik legsúlyosabb szerencsétlenség.

Egyre gyakoribbak az időjárási katasztrófák: az elmúlt időszakban Franciaországban és Velencében is sokan életüket vesztették az árvíz miatt. 

Neked ajánljuk
Kegyetlen áradások pusztítanak Új-Zélandon Ítéletidő tombol az Egyesült Államok déli részén is Hatalmas szeméthalmokat hozhat a Tisza Kárpátaljáról Miért iszunk tejet? A fosszilis tüzelőanyagok az eddig véltnél is jobban károsították a klímát
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam