2019. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jordániában is árvíz pusztított: tizenegy ember életét vesztette

November 9-én újabb hirtelen árvíz sújtotta Jordániát. A katasztrófában tizenegy ember életét vesztette, az áldozatok között gyerekek is voltak. A helyi média beszámolója szerint víz árasztotta el az ország fő turistalátványosságát, a petrai romvárost is, amelyet emiatt ideiglenesen bezártak. 

Az ország középső részén található Maán város közelében lévő Vala víztározó környékén tűntek el emberek. A hatóságok Maánban ideiglenes szállást nyitottak többtucatnyi környékbeli lakosnak, akiknek a házát elzárta a víz. 

Maán tartományban 4000 embert – köztük turistákat – kellett kimenekíteni az elárasztott helyekről. A 11 halálos áldozat között két gyerek van, illetve egy búvár, aki a mentésben vett részt.

Az izraeli közszolgálati rádió szerint három izraeli turista is eltűnt Jordánia déli részén. Két héttel ezelőtt hirtelen áradások 21 ember – közöttük 13, osztálykiránduláson részt vevő gyerek – halálát okozták az arab országban, a Holt-tenger közelében. Emiatt lemondott akkor az idegenforgalmi és az oktatási miniszter. Ez volt az ország történetében az egyik legsúlyosabb szerencsétlenség.

Egyre gyakoribbak az időjárási katasztrófák: az elmúlt időszakban Franciaországban és Velencében is sokan életüket vesztették az árvíz miatt. 

Neked ajánljuk
Óriási árvíz pusztít Iránban Soha nem látott árvíz pusztít Nebraskában Sencsenben is halálos áldozatokat követelt az árvíz Ennek az appnak köszönhetően eddig 55 millió fát ültettek Kínában A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam