2018. december 19., Viola
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árvíz pusztított Kínában

November 14-én hatalmas árvíz söpört végig Kínán. Halálos áldozatokról eddig nem érkezett, hír, de azt már biztosan lehet tudni, hogy legkevesebb nyolcezer házat döntött romba a Jangce áradása a délnyugat-kínai Jünnan tartományban; a Csinsa pedig több települést és várost is elöntött.

Licsiang városának árvízvédelmi hatóságai szerint a víztömegek amellett, hogy utakat és különböző létesítményeket tettek tönkre, több mint tizenhétezer embert károsítottak meg. A város nyolcezer elpusztított háza mellett 16 330 másik megrongálódott, az árvíz elöntött 1800 hektár termőföldet is. A kínai hatóságok eddig nem adtak hírt halálos áldozatokról.

November 13-án lecsapoltak egy veszélyesen megemelkedett vízszintű tavat, amely egy földcsuszamlás következtében keletkezett a Csinsa folyón a Tibeti Autonóm Terület és Szecsuán tartomány határán. A víztömegek okozta áradás megrongált egy hidat Szecsuánban, és elárasztott egy országutat. Az árhullám november 14-én érte el Jünnan tartományt.

Mostanában világszerte egyre gyakrabban érkeznek hírek pusztító árvizekről: Jordániában, Franciaországban és Velencében is emberéleteket követelt a víz. 

Neked ajánljuk
Vízkrízis: komoly veszély fenyegeti Kínát Miért sós a tengervíz? Illegális bálna- és delfinbörtönre találtak egy drónnal (videókkal) A szmog akadályozza a napenergia térnyerését? El fog tűnni a krumpli Magyarországról a klímaváltozás miatt?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam