2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízválság: milliók szorulnak humanitárius segélyre Afganisztánban

Súlyos vízhiánnyal küzd Afganisztán: az ENSZ Élelmezési Világprogramja (WFP) szerint a szárazság az ország 34 tartományából 20-ban mintegy 3,5 millió embert sújt, különösen az északnyugati területeken problémás a helyzet.

„Az aszály miatt megnövekedett a belső migráció: több mint 200 ezren hagyták hátra otthonaikat, és menekültek el a szárazság elől az ország másik részébe” – mondta el genfi sajtótájékoztatóján Herve Verhoosel, a WFP szóvivője.

A csapadékhiány miatt a gazdák elhalasztották az ültetést, és csökkentették a művelt területeket.

Milliókat sújt az aszály Afganisztánban  Fotó: Pixabay

A WFP az afgán illetékeseknek ígéretet tett arra, hogy márciusig 2,5 millió embert lát el élelmiszerrel. A világszervezetnek az előző hónapokban 1,4 millió emberhez sikerült eljuttatni segélyszállítmányokat.

Az ENSZ jelezte: további 83,6 millió dollárra (körülbelül 23,7 milliárd forintra) van szüksége, hogy fedezni tudja a kiadásokat a decembertől májusig tartó időszakban. 

Neked ajánljuk
Több ausztrál város is kifogyhat az ivóvízből Több ausztrál város is kifogyhat az ivóvízből Harminc centiméteren múlik a sorsunk, vigyázni kellene rá Áder János: a fiatalok szeretnék Magyarországot olyannak megőrizni, amilyennek nagyszüleik láthatták Magyar okospoháré lehet a műanyagtakarékos jövő
Tovább a forrásra: szoljon.hu
Vissza
Hírfolyam