2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberi fogyasztásra alkalmatlan a csapvíz Csicsón és Komáromfüssön

A Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal fertőzést talált a csicsói vízvezetékben, ezért betiltották a csapvíz használatát a községben és a szomszédos Komáromfüssön. A szakemberek még keresik a szennyezés pontos okát.

„A Csicsón vett vízminta eredménye kimutatta, hogy nem megfelelő a vezetékes víz mikrobiológiai összetétele, ezért nem alkalmas a fogyasztásra” – áll a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal weboldalán közzétett közleményben.

Mivel a Komáromfüss ivóvízellátását szolgáló kút ugyanazon a területen van, mint amelyik kútból Csicsó is kapja a vizet, ezért a figyelmeztetés Füssre is vonatkozik.

Korábban is volt már probléma a csapvízzel Fotó: Pixabay

Az ivóvíz-szennyeződés miatt már iskolákat, óvodákat és vendéglőket zártak be. A lakosság számára tartálykocsival biztosítják az ivóvizet.

A helyiek arra gyanakodnak, hogy trágyalevet engedhettek ki a kút közelében található földterületekre, ez okozhatta a fertőzést.

A csicsóiak egyébként korábban már panaszkodtak az ivóvíz minősége miatt; idén nyáron egy petíciót is benyújtottak a községi hivatalhoz, mivel több háztartásban is elszíneződött a vezetékes víz.

Neked ajánljuk
Tonga: Két nap alatt két kitörés, szökőár, szennyezett ivóvíz és levegő Áder János: Egyetértettünk abban, hogy a 21. század a víz évszázada lesz Időzített bombák a part menti szemétlerakók Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: parameter.sk
Vissza
Hírfolyam