2019. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberi fogyasztásra alkalmatlan a csapvíz Csicsón és Komáromfüssön

A Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal fertőzést talált a csicsói vízvezetékben, ezért betiltották a csapvíz használatát a községben és a szomszédos Komáromfüssön. A szakemberek még keresik a szennyezés pontos okát.

„A Csicsón vett vízminta eredménye kimutatta, hogy nem megfelelő a vezetékes víz mikrobiológiai összetétele, ezért nem alkalmas a fogyasztásra” – áll a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal weboldalán közzétett közleményben.

Mivel a Komáromfüss ivóvízellátását szolgáló kút ugyanazon a területen van, mint amelyik kútból Csicsó is kapja a vizet, ezért a figyelmeztetés Füssre is vonatkozik.

Korábban is volt már probléma a csapvízzel Fotó: Pixabay

Az ivóvíz-szennyeződés miatt már iskolákat, óvodákat és vendéglőket zártak be. A lakosság számára tartálykocsival biztosítják az ivóvizet.

A helyiek arra gyanakodnak, hogy trágyalevet engedhettek ki a kút közelében található földterületekre, ez okozhatta a fertőzést.

A csicsóiak egyébként korábban már panaszkodtak az ivóvíz minősége miatt; idén nyáron egy petíciót is benyújtottak a községi hivatalhoz, mivel több háztartásban is elszíneződött a vezetékes víz.

Neked ajánljuk
Nem mindenkinek tetszik az európai vizeket védő uniós szabályozás Mennyi iható ivóvizünk van valójában? Évente legalább 50 ezer műanyagrészecskét esznek meg az emberek átlagosan Ha az ember és a természet leleményessége találkozik... Óvatosan zöldül a norvég nemzeti vagyonalap
Tovább a forrásra: parameter.sk
Vissza
Hírfolyam