2019. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jelentősen csökkenhet a hazai kórházak vízfelhasználása

Az ivóvíz felhasználásából adódó közüzemi költségek igen nagy terhet rónak a kórházakra. Ezért is lesz fontos szerepe annak a beruházásnak, melynek keretében országszerte több egészségügyi intézményt is vízsugárszabályzókkal szerelnek fel. 

„Akár 25-27 százalékos vízmegtakarítást is elérhet az a tucatnyi kórház, ahol a jövőben víztakarékos csapokat, zuhanyzókat és WC-tartályokat szerelnek fel” – idézte Rétvári Bencének, az Emberi Erőforrások Minisztérium parlamenti államtitkárának nyilatkozatát a Világgazdaság.

A közbeszerzési eljárásban győztes nagykanizsai székhelyű EZRT-AquaSave Finance Kft.

nettó 937 millió forintért alakítja ki a rendszert az ország tizenkét kórházában, ahol több mint 27 ezer vízsugárszabályzót (perlátort) szerelnek fel.

Akár harmadával kevesebb víz fogyhat a kórházakban Fotó: Pxhere

A közbeszerzési eljárás szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a vízfelhasználás csökkenéséből eredő megtakarításból fogja finanszírozni a perlátorok és a monitoringrendszer bérleti és üzemeltetési költségét.

Az intézmények vízfogyasztása akár a harmadával is csökkenthető, emellett a földgázfelhasználás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkenése sem elhanyagolható környezetvédelmi szempontból. 

Neked ajánljuk
Évente 17 millió nő szül olyan kórházban, ahol még kézmosásra sincs lehetőség Több százezer ember maradt víz nélkül Afrika déli részén Jelentősen javulhat a budapesti közlekedés Ennek az appnak köszönhetően eddig 55 millió fát ültettek Kínában A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam