2019. szeptember 15., Enikő, Melitta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jelentősen csökkenhet a hazai kórházak vízfelhasználása

Az ivóvíz felhasználásából adódó közüzemi költségek igen nagy terhet rónak a kórházakra. Ezért is lesz fontos szerepe annak a beruházásnak, melynek keretében országszerte több egészségügyi intézményt is vízsugárszabályzókkal szerelnek fel. 

„Akár 25-27 százalékos vízmegtakarítást is elérhet az a tucatnyi kórház, ahol a jövőben víztakarékos csapokat, zuhanyzókat és WC-tartályokat szerelnek fel” – idézte Rétvári Bencének, az Emberi Erőforrások Minisztérium parlamenti államtitkárának nyilatkozatát a Világgazdaság.

A közbeszerzési eljárásban győztes nagykanizsai székhelyű EZRT-AquaSave Finance Kft.

nettó 937 millió forintért alakítja ki a rendszert az ország tizenkét kórházában, ahol több mint 27 ezer vízsugárszabályzót (perlátort) szerelnek fel.

Akár harmadával kevesebb víz fogyhat a kórházakban Fotó: Pxhere

A közbeszerzési eljárás szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a vízfelhasználás csökkenéséből eredő megtakarításból fogja finanszírozni a perlátorok és a monitoringrendszer bérleti és üzemeltetési költségét.

Az intézmények vízfogyasztása akár a harmadával is csökkenthető, emellett a földgázfelhasználás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkenése sem elhanyagolható környezetvédelmi szempontból. 

Neked ajánljuk
70 tonna fűtőolaj ömlött a Moravica-folyóba Fókuszban a víziközműrendszerek korszerűsítése Szegeden épülhet fel Európa második legnagyobb lakossági geotermikus távhőrendszere David Gilmour: Gitáraukcióval a klímaváltozás ellen Feltalálták a szolármotort
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam