2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még mindig fertőzött a csicsói csapvíz

A fertőzött víz miatt Csicsón és elővigyázatosságból a szomszédos Komáromfüssön már több mint egy hete zárva tartanak a vendéglők, a csicsói alapiskola és a két község óvodája. A csapvizet fürdésre csak az használhatja, akinek nincs nyílt seb a testén. 

Nemrégiben itt számoltunk be arról, hogy az 1280 lakosú Csicsón és Komáromfüssön  elrendelték a csapvíz használatának tilalmát, mert fekáliából származó fertőzést mutatott ki benne a közegészségügy. 

Napok óta nem lehet használni a csapvizet Fotó:Pixabay

A Körkép információja szerint a vízben először kimutatott két baktériumfaj koncentrációja a december 3-án vett mintákban már határértéken belül volt, ám

most egy olyan, harmadik fajta baktérium mutat a megengedettnél nagyobb jelenlétet, amelynek koncentrációja eddig határértéken belül volt.

Így minden jel szerint a korlátozó intézkedések továbbra is érvényben maradhatnak. A két faluban továbbra is lajtos kocsival biztosítják az ivóvízellátást.

Neked ajánljuk
A rémhírekkel ellentétben nem szennyezett a kalocsai csapvíz Vízhiány fenyegeti Lengyelországot Jobban kellene vigyáznunk a vízre Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: korkep.sk
Vissza
Hírfolyam