2019. március 22., Beáta, Izolda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ivóvízfejlesztésre pályázhatnak az önkormányzatok

Újabb pályázatot hirdet az Innovációs és Technológiai Minisztérium: ezúttal a víziközműrendszerek műszaki állapotának javítására pályázhatnak az önkormányzatok. A támogatás összege 10 és 100 millió forint között mozog.

Közel másfél milliárd forint jut a víziközműrendszerek műszaki állapotának javítására.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt pályázat célja, hogy a települések ivóvízminősége megőrizhető, javítható legyen.

A helyhatóságok a forrásból a fejlesztési igény költségeinek legfeljebb 70 százalékát kitevő, de legalább 10 millió és legfeljebb 100 millió forintos támogatási összeget kaphatnak 2019-ben.

Ivóvízfejlesztési pályázat nyílik az önkormányzatoknak Fotó: Pixabay

A pályázat a közös felelősség gondolatának jegyében elősegíti az észszerű vízgazdálkodás követelményének való megfelelést, és Magyarország derogációs vállalásainak teljesítését.

Neked ajánljuk
Fontos változások jöhetnek az EU ivóvízirányelvében Vége a megállapodásnak: India elzárja Pakisztán elől a vizet Gondolta volna? Idehaza az ivóvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer Áder János: a 21. század a víz évszázada lesz Óriási napelemes rendszert szereltek tetőre a hollandok
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam