2019. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrófa Indonéziában: ismét a víz az úr

Indonéziában az elmúlt napok heves esőzései miatt több folyó kilépett a medréből: az utcákon folyóként hömpölyög a víz, hidak dőltek össze, és sok helyen áram sincs. A katasztrófában eddig 30 ember életét vesztette, legalább ennyien pedig eltűntek. 

Bő egy hónappal ezelőtt itt még arról számoltunk be, hogy december 22-én este teljesen váratlanul csapott le a cunami Indonézia nyugati részére – akkor több száz halálos áldozatot követelt a természeti csapás. 

Az ország alig heverte ki az akkor történteket, máris újabb katasztrófa sújtotta az ott élőket. Ezúttal a nagy mennyiségű csapadék okozott tragédiát: több helyen is földcsuszamlás történt. Az Euronews szerint eddig

legkevesebb 30 ember meghalt, majdnem ugyanennyit pedig eltűntként tartanak nyilván.

Rendőrök segítenek a lakosok evakuálásában az indonéziai Makasar egyik elöntött utcáján Fotó: MTI/EPA/

A mentőalakulatok folyamatosan dolgoznak, hogy kimenekítsék a bajbajutottakat az árvíz sújtotta településekről. Eddig több ezer embernek kellett elhagynia otthonát a természeti katasztrófa miatt.

Neked ajánljuk
Óriási árvíz pusztít Iránban Több százezer ember maradt víz nélkül Afrika déli részén Indonézia felveszi a harcot a műanyaghulladékkal Egyre több magyar cég csatlakozik a Körforgásos Gazdaság Platformhoz A világ legintelligensebb madara
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam