2020. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Saras eső hullhat a hétvégén Magyarországon

Szaharai por érkezik hazánk fölé a hétvégén, aminek eredményeképpen saras, homokos eső hullhat egyes területeken – figyelmeztetnek a meteorológusok. 

Fotó: MTI / Varga György

A hétvégén, különösen vasárnap számíthatunk arra, hogy jelentősebb mennyiségű szaharai eredetű por érkezik hazánk fölé – írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. A por ki is mosódik a várható esővel együtt, ami összepiszkolja az autók karosszériáját és az ablakokat, de akár narancssárga naplementében is gyönyörködhetünk majd.

A bejegyzésben kifejtik, hogy a nedves légtömeggel érkező sivatagi por saras esőt okoz, téliesebb viszonyok között viszont vörösre színezheti a hópelyheket, innen ered a „piros hóról” szóló mondás. A jelenség azonban korántsem annyira ritka. 

Neked ajánljuk
Angliának is szembe kell néznie a sok víz problémájával Az italgyártók növelik az újrahasznosított műanyagok arányát A jegybankok sem adnak mentsvárat, ha beüt a baj Megjelent a zöld civil szervezeteket támogató Zöld Forrás pályázat Levél az élővilág érdekében, a mezőgazdaság ellen
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam