2019. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezért adóztatnák meg az ivóvizet Kaliforniában

A vízszennyezés világszerte komoly problémákat okoz. Ezzel Kalifornia új kormányzója, Gavin Newsom is tisztában van, aki szerint az ivóvíz megadóztatásával gátat lehetne szabni a súlyos következményekkel járó folyamatnak. 

A szennyezett víz miatt sokan megbetegszenek, ám az adójavaslat ellenzői szerint nem a lakosság megadóztatása oldaná meg a problémát. Az elégedetlenkedők úgy vélik, mivel Kalifornia államnak 14 milliárd dolláros bevételi többlete van, abból megbízhatna egy céget a vízszűrő rendszer fejlesztésével.

Kaliforniában adóval vennék fel a harcot a vízszennyezés ellen Fotó: Freepik

„Az államnak nem szabadna megadóztatnia az élethez elengedhetetlen alapvető javakat, mint a vizet és az élelmiszert” – adott hangot felháborodásának a javaslat egyik fő ellenzője, a California Association of Water Agencies vízszolgáltató szervezet.

Szerintük

az adó kivetése után kevesebben engedhetnék meg maguknak a vízfogyasztást.

2014 óta nagyjából félmilliárd dollárt költöttek a kaliforniai vízrendszer fejlesztésére, de mindhiába: nagy változások nem történtek.

Neked ajánljuk
Trópusi vihar pusztít Houstonban Gyógyszermaradványok a hazai vizekben Büntetőadóval fognák vissza a húsfogyasztást Németországban Ismét díjat kapott a magyar napelemes tetőcserép Ha a szívószálról lemondani nem akaródzik, válassza műanyag helyett a makarónit!
Tovább a forrásra: makronom.mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam