2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Víz alá került egy kaliforniai kisváros

Egy két napon át tomboló vihar következtében teljesen elöntötte a víz a 4500 fős Guerneville-t. A kaliforniai kisváros lakói gyakorlatilag csak csónakokkal és kajakokkal tudnak közlekedni. 20 éve nem volt példa hasonló természeti katasztrófára. 

„Egy kaliforniai kisváros gyakorlatilag hivatalosan is szigetté változott, miután kiöntött az Orosz folyó” – írja a Skynews nyomán az Index.

Guernevillen és 20 másik észak-kaliforniai településen elrendelték a lakók evakuálást.

Az Orosz folyó többször is elárasztotta már a települést, a fekvése miatt könnyen előfordul, amikor a folyó kilép a medréből, de a mostani vízállás az elmúlt 20 év legmagasabb vízállása.

A kitelepített lakók arra várnak, mikor mehetnek vissza, hogy megnézzék, mit menthetnek még meg a lakásukból, házukból, amelyeknek az alsó szintjét teljesen ellepte a víz. Az eddigi információk szerint nagyjából 2000 épületet árasztott el a víz körülbelül két, két és fél méter magasságig.

Neked ajánljuk
Mi lesz veled, Afrika? Japánt is elmossa a víz? 830 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát Felvillanyozták az ikonikus hippibuszt Ők komolyan veszik a dolgok körforgását Napenergia-termelés és víztisztítás: miért ne lehetne egyszerre a kettőt?
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam