2021. december 9., Natália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyilkos árvíz pusztított Indonéziában

Az eddigi információk szerint 58 emberéletet követelt az árvíz a Pápua tartomány fővárosától, Jayapurától mintegy 20 kilométerre fekvő Sentaniban. A katasztrófát özönvízszerű esőzés váltotta ki. 

Március 16-án, szombaton a turisták által látogatott Lombok szigeten egy földcsuszamlásban feltehetően 35 külföldi és hazai turista rekedt az omlás alatt, ketten életüket veszítették. 

Az árvíz miatt segítségre szoruló embereket keresnek katonák és rendőrök  Fotó:MTI/AP/Tumbur Gultom

A pusztító árvizet az özönvízszerű esőzés váltotta ki.

A sérültek száma elérte a hetvenet. Több mint 400 embert kimenekítettek, köztük egy 5 éves gyermeket, akire lakóépületének törmelékei alatt találtak rá.

A természeti csapásban többtucatnyi ház megrongálódott. Az áldozatok száma várhatóan még nőni fog, mivel a mentőcsapatok még nem értek el minden érintett területhez – közölte az indonéz katasztrófaelhárítási hivatal szóvivője.

Indonéziában gyakoriak az árvizek az októbertől áprilisig tartó esős évszakban: nemrég a Dél-Celebeszen pusztító áradások és földcsuszamlások követeltek emberéleteket – a történtekről itt mi is beszámoltunk. 

Az elmúlt hetekben több száz embert kellett kimenteni a nyugat-jávai Citarum folyó körzetéből árvizek miatt is. 

Lombok szigetén tavaly közel ötszázan haltak meg földrengésekben és utórezgésekben, amelyek a becslések szerint összesen mintegy 500 millió dolláros (55,6 milliárd forint) kárt okoztak.

Neked ajánljuk
Gyilkos extrém időjárás Kanadában Gyilkos extrém időjárás Kanadában Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam