Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Soha nem látott árvíz pusztít Nebraskában

Történelmi árvizek pusztítanak az Egyesült Államokban: a téli viharok miatt több patak és folyó vízszintje is meghaladta az eddig mért értékeket Nebraska, Iowa, Dél-Dakota és Wisconsin államban. Eddig csaknem 2500 házat öntött el a víz, több száz embert pedig evakuálni kellett. 

A NASA megfigyelőrendszere március 16-án kimutatta a Missouri és Elkhorn folyók áradásának mértékét. A felvételekből jól kivehető, hogy 

az Elkhorn és a Platte folyók közötti területek jó része „szigetté” vált, mindkét oldalról árvizek határolják ezt a térséget.

Az értesülések szerint mintegy harminc épület súlyosan megrongálódott, több tucat településről ki kellett menekíteni a lakosságot.

Hatalmas árvíz pusztít Amerikában  Fotó: Nasa.gov

A NASA szerint a körülmények ritka „összjátéka” okozta az idei hatalmas árvizet. Az extrém téli időjárás során lehullott tetemes mennyiségű hó és a folyókon és patakokon képződő vékony jégréteg márciusi olvadása során keletkező vízmennyiséget a talaj nem tudta elnyelni – ezért rövid idő alatt megduzzadtak a folyók.

Neked ajánljuk
Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére Árvízkatasztrófa Irakban Özönvíz zúdult Egyiptomra Kedves Szomszédaim, miben segíthetek? Magyar technológiák segíthetik a nyugat-balkáni térség klímavédelmét
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam