2019. október 14., Helén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyjából 100 liter fáradt olajat öntöttek egy egri árokba

Példátlan környezetszennyezés történt Egerben: a Vécsey-völgy ipartelepén mintegy száz liternyi fáradt olajat öntöttek a csapadékvíz-elvezető árokba. Környezet veszélyeztetése miatt eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen. 

Zentai László, a megyeszékhely önkormányzatának médiareferense az MTI-nek elmondta, a hatóságok és az önkormányzat szakemberei gyors beavatkozásának köszönhetően a szennyező anyag nem került a csapadékvíz-elvezető rendszerbe.

A szennyezés azonnali, de csak szakaszos veszélyt jelentett, továbbterjedését rövid időn belül sikerült megakadályozni. A becsült kár mintegy 350 ezer forint.

Száz liter fáradt olajat öntöttek Egerben egy csapadékvíz-elvezető árokba Fotó: Pixabay

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta, hogy a 112-es segélyhívón kapták a bejelentést, majd a katasztrófavédelem mobil laborja kivonult a helyszínre. Nagy Csaba közölte: értesítették a megyei kormányhivatal környezetvédelmi hatóságát, illetve a városi rendőrkapitányságot is.

Neked ajánljuk
Trópusi vihar pusztít Houstonban Gyógyszermaradványok a hazai vizekben Műanyagfüggőségünk nyomai örökre velünk maradhatnak Közel 2000 új villanyautó került a magyar utakra az állami támogatásnak köszönhetően A csodavárás buktatóiról
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam