Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Afganisztánban is gyilkos árvíz pusztít

17 halálos áldozat, romba dőlt házak, katasztrofális állapotok – a heves esőzések miatt Afganisztánban is óriási árvíz pusztít. A víz elsöpörte a kitelepített családok számára felállított ideiglenes menhelyeket is.

Az afganisztáni hatóságok közleménye szerint az árvíz leginkább Dzsauzdzsán tartományban, illetve a Türkmenisztánnal szintén határos Bagdisban okozta a legnagyobb gondot. 

A tavalyi súlyos aszály miatt százezrek hagyták el otthonukat Nyugat-Afganisztánban. A március elejei áradások további pusztításokat okoztak, és az idei aratást is veszélyeztetik.

Százezrek kerültek utcára az árvíz miatt Fotó: MTI/EPA/Dzsalil Rezaji

A mostani árvizek csak tovább rontottak az amúgy is kétségbeejtő helyzeten.

Az Iránnal határos Herát vezetői szerint a központi kormány által közölteknél magasabb a tartományban a halálos áldozatok száma. 

Az utóbbi időben több országban hasonló természeti katasztrófa pusztított: Iránban, Nebraskában és Indonéziában is óriási károkat okozott a víz.

Neked ajánljuk
Vízből lesz a jövő aranytömbje? 1965 óta nem volt ilyen alacsony a Fertő tó vízállása Íme a napelem, amely levegőből nyert vízzel hűti magát Igaz-e, hogy a napsugárzás pusztítja a koronavírust? Újra szól a fülemüle
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam