2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Soha nem látott vihar csapott le Nepálra

Szinte minden hétre jut emberéleteket követelő természeti katasztrófa – ezúttal Nepálra csapott le az ítéletidő. A viharban az eddigi információk szerint 27-en meghaltak, több mint négyszázan megsérültek. 

Az utóbbi időben több országban is természeti katasztrófa pusztított: Iránban, Nebraskában és Indonéziában és Afganisztánban is óriási károkat okozott a víz.

Ezúttal pedig Nepál déli síkságát tépázta meg a vihar.

A rendkívül erős szél fákat, villany- és távközlési oszlopokat döntött le. A sebesülések zömét ezzel összefüggő balesetek okozták.

Viharban elpusztult otthona romjai előtt ül egy nepáli család a Katmandutól mintegy 120 kilométerre délre fekvő Bara körzetben  Fotó: MTI/EPA/Narendra Sresztha

A vihar miatt a fővárostól, Katmandutól 120 kilométerre délre fekvő Bara és Parsza körzetében legkevesebb 27 ember életét vesztette. 

Nepálban általában áprilisban és májusban gyakoriak a zivatarok, de

a szakértők szerint a mostani természeti csapás minden korábbi viharon túltett, a megszokottaknál sokkal hevesebb volt.

A dél-ázsiai országban emberek százai halnak meg a monszunesők idején a gyakori árvizek, földcsuszamlások miatt. 

Neked ajánljuk
Ismét heves monszuneső árasztotta el a pakisztáni fővárost Özönvízszerű esőzések Ljubljanában Aszály a vízgyűjtőn: meg kellett kezdeni a Ráckevei-(Soroksári-)Duna-ág vízpótlását A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam