2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ferenc pápa is gyászolja az iráni árvíz áldozatait

Az elmúlt napokban óriási esőzések csaptak le Iránra. Árvizek alakultak ki, amelyek több mint 56 ezer embert érintettek a Kaszpi-tenger partján található két északi tartomány 270 településén. Ferenc Pápa részvéttáviratban fejezte ki együttérzését.

Nemrég itt számoltunk be arról, hogy teljesen elöntötte a víz a déli fekvésű Farsz, illetve az északi Mazandarán és Golesztán tartományokat. A heves esőzések miatt kialakult katasztrófában eddig legalább tizenhárman meghaltak, negyvenen pedig megsérültek. A pusztító árvíz több mint ötvenhatezer embert érintett. 

Ferenc pápa szívből jövő szolidaritását fejezi ki az érintetteknek.

Az elhunytak lelkét az irgalmas Isten szeretetébe ajánlja, a gyászolóknak pedig a vigasz és az erő isteni áldását kéri.

Katasztrofális állapotok Iránban  Fotó: MTI/EPA/MEHR NEWS AGENCY/Amin Berendzskar

A pápa imádkozik a mentésben részt vevő személyekért és a segítségnyújtás érdekében tett minden erőfeszítésért. Végül Irán lakosságát a Mindenható gondviselésébe ajánlja.

A legtöbben Siráz városában vesztették életüket. Az áradások éppen a perzsa új év ünnepének idején kezdődtek, amikor számos kormányzati hivatal zárva tartott.

Neked ajánljuk
Az ember okozta klímaváltozás állhat az európai árvizek mögött A hurrikánból trópusi viharrá „szelídült” Ida miatt hirdettek szükségállapotot New Yorkban és New Jersey-ben Saját szavaival köszöntötte Ferenc pápát a Greenpeace Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: www.vaticannews.va
Vissza
Hírfolyam