2020. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Özönvízszerű eső söpört végig Rio de Janeirón

Özönvízszerű eső csapott le Rio de Janeiróra. A természeti katasztrófában legalább három ember életét vesztette. A városban káosz alakult ki, a polgármesteri hivatal szükségállapotot hirdetett.

A helyi polgármesteri hivatal közleménye szerint két felnőtt nő meghalt, amikor a város egyik szegénynegyedében található otthonukat maga alá temette a sárlavina, egy férfi pedig megfulladt a város másik részén.

Tűzoltók egy árvíz által elöntött alagút lejáratánál Rio de Janieróban  Fotó: MTI/EPA/EFE/Marcelo Sayao

Rio de Janeiro egyes részein több mint 21 centiméter csapadék hullott le négy óra alatt, ami a háromszorosa az átlagos áprilisi csapadéknak.

Marcelo Crivella, a város polgármestere azt mondta, ezek az esőzések teljesen rendellenesek az évnek ebben a szakaszában, senki nem számított most ennyi esőre.

Árvíz hordalékával borított út Rio de Janiero Jardim Botanico nevű negyedében Fotó: MTI/AP/Silvia Izquierdo

Az elmúlt két hónapban ez volt a második nagyobb vihar a térségben. Februárban legalább heten vesztették életüket a Rio de Janeiróra lecsapó heves esők és az azokat követő áradások következtében. Akkor két óra leforgása alatt egy hónapnyi csapadék zúdult a városra – erről itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
A tűz után most a víz pusztít Ausztráliában Rengeteg áldozata van az indonéz árvizeknek A krokodilok földje (természetfilm) Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam