2019. november 22., Cecília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dél-Afrikában is emberéleteket követelt az árvíz

Lassan minden hétre jut valamilyen természeti katasztrófa. Ezúttal Dél-Afrika déli és keleti részén a heves esőzések következtében alakultak ki árvizek és földcsuszamlások. A szerencsétlenségben – az eddigi információ szerint – legalább ötven ember életét vesztette.

KwaZulu-Natal tartományban a mentési munkálatokban részt vevők összeomlott lakóházakban és más épületekben kutattak túlélők után. Ebben a tartományban eddig 51 halottról számoltak be a hatóságok, az SABC közszolgálati televízió tájékoztatása szerint pedig a Kelet-Fokföld tartományban legkevesebb három ember meghalt a természeti csapásban.

A térségben napok óta heves esőzések voltak, de a hatóságok még hétfő este se számítottak arra, hogy ilyen súlyos következménye lesz a sok csapadéknak

– ismerte el Lennox Mabaso, a tartományi kormányzat szóvivője.

Mint kiderült, a víz alá került épületek rádőltek a bent lévő emberekre, másokat pedig elsodort az ár.

Neked ajánljuk
Aszályváros: egykor virágzott, ma már a gyerekeknek sem jut elég élelem Súlyos ökológiai következménnyel járt a szibériai aranybánya-baleset Keskenyszájú orrszarvúkat telepítettek át a Dél-afrikai Köztársaságból Malawiba A Starbucks kedvezménnyel jutalmazza felkészült fogyasztóit Lehet az online vásárlás is környezetbarát?
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam