2019. november 17., Gergő, Hortenzia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ólomveszély miatt két szegedi iskolában is megtiltották a csapvíz fogyasztását

A magas ólomtartalom miatt két szegedi általános iskolában is meg kellett tiltani a csapvíz fogyasztását. A problémát vélhetően az elöregedett vezetékhálózat okozhatja. 

A szegedma.hu információi szerint két szegedi általános iskolában is a megengedett ólomtartalom többszörösét mérték az ivóvízben, ezért megtiltották annak fogyasztását. A szolgáltatást egyik iskolában sem korlátozták,

a csapokat ki lehet nyitni, azokból továbbra is folyik a víz, hogy a gyerekek használhassák a mosdókat és kezet tudjanak mosni.

A portál úgy tudja, hogy a két érintett intézmény a Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Rókusi Általános Iskola. 

A diákok a tilalom alatt csak kézmosásra használhatják a csapvizet  Fotó: Pixabay

„Az elmúlt két hónapban kétszer vettek vízmintát. Én csak az első vizsgálat eredményét ismerem, aminél csak a pangó vízben voltak problémák. Ha egy percig nyitva hagyták a csapot, akkor már iható volt a víz” – mondta a szegedma.hu-nak a Rókusi Általános Iskola intézményvezetője, Kókai Gyula, aki arra is kitért, hogy ásványvízzel pótolják a csapvizet.

Neked ajánljuk
Komoly gondok vannak a kanadai ivóvízzel DRV Zrt.: a vízhasználat közös felelősségünk Új csodafegyver száll szembe a hulladékkal Hollandiában Közel egymillió embert érintenek a dél-szudáni árvizek Debütált a világ leggyorsabb villanyautója
Tovább a forrásra: szegedma.hu
Vissza
Hírfolyam