2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ólomveszély miatt két szegedi iskolában is megtiltották a csapvíz fogyasztását

A magas ólomtartalom miatt két szegedi általános iskolában is meg kellett tiltani a csapvíz fogyasztását. A problémát vélhetően az elöregedett vezetékhálózat okozhatja. 

A szegedma.hu információi szerint két szegedi általános iskolában is a megengedett ólomtartalom többszörösét mérték az ivóvízben, ezért megtiltották annak fogyasztását. A szolgáltatást egyik iskolában sem korlátozták,

a csapokat ki lehet nyitni, azokból továbbra is folyik a víz, hogy a gyerekek használhassák a mosdókat és kezet tudjanak mosni.

A portál úgy tudja, hogy a két érintett intézmény a Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Rókusi Általános Iskola. 

A diákok a tilalom alatt csak kézmosásra használhatják a csapvizet  Fotó: Pixabay

„Az elmúlt két hónapban kétszer vettek vízmintát. Én csak az első vizsgálat eredményét ismerem, aminél csak a pangó vízben voltak problémák. Ha egy percig nyitva hagyták a csapot, akkor már iható volt a víz” – mondta a szegedma.hu-nak a Rókusi Általános Iskola intézményvezetője, Kókai Gyula, aki arra is kitért, hogy ásványvízzel pótolják a csapvizet.

Neked ajánljuk
Hatodik éve dől meg a melegrekord a világ óceánjaiban Zombitűz helyében olvadéktó a Föld legfagyosabb vidékén Télen még több menhelyi állat szorul segítségre Magyar kutatás: előre jelezhetők lesznek a kártevők és a kórokozók Az elszabaduló felmelegedés esélyét a részeredményeket hozó klímacsúcs csak csökkenteni tudta
Tovább a forrásra: szegedma.hu
Vissza
Hírfolyam