2019. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több ezer kanadainak kellett elhagynia az otthonát az áradások miatt

Kanada keleti részén a napok óta tartó heves esőzések miatt megáradtak a folyók és felduzzadtak a víztározók. A helyzet annyira súlyos, hogy az érintett régiókban több ezer embernek el kellett hagynia az otthonát. 

A helyzet a Montrealtól nyugatra fekvő Sainte-Marthe-sur-le-Lac városában a legsúlyosabb, amelyet még szombat este egy természetes gát átszakadása miatt elöntött a Két Hegy-tó vize.

A napok óta tartó heves esőzések miatt megáradtak a folyók az ország keleti részében Fotó: MTI/EPA/André Pichette

A városból több mint 6500 embert kellett evakuálni, s az eső áztatta Quebec tartomány egészében 5600-ra emelkedett az elárasztott otthonok száma.

Új-Brunswick és a Nagy Tavakkal szomszédos Ontario tartományt szintén árvizek sújtják.

A védelmi miniszter azt közölte, hogy mintegy kétezer katonát vezényeltek a hadsereg segítségét kérő, árvíz sújtotta régiókba. Önkéntesek és elkeseredett tulajdonosok szintén bekapcsolódtak az árvízvédelmi munkálatokba, hogy megvédjék otthonukat az emelkedő víztől.

Neked ajánljuk
Több országban is komoly problémákat okoznak az esőzések Katasztrófahelyzet Olaszországban Elindult a Tisza hullámterének rendezése Élő Bolygónk mobilapp: neked fejlesztve! Ember és természet fesztiválja Gödöllőn
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam