2019. november 17., Gergő, Hortenzia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több ezer kanadainak kellett elhagynia az otthonát az áradások miatt

Kanada keleti részén a napok óta tartó heves esőzések miatt megáradtak a folyók és felduzzadtak a víztározók. A helyzet annyira súlyos, hogy az érintett régiókban több ezer embernek el kellett hagynia az otthonát. 

A helyzet a Montrealtól nyugatra fekvő Sainte-Marthe-sur-le-Lac városában a legsúlyosabb, amelyet még szombat este egy természetes gát átszakadása miatt elöntött a Két Hegy-tó vize.

A napok óta tartó heves esőzések miatt megáradtak a folyók az ország keleti részében Fotó: MTI/EPA/André Pichette

A városból több mint 6500 embert kellett evakuálni, s az eső áztatta Quebec tartomány egészében 5600-ra emelkedett az elárasztott otthonok száma.

Új-Brunswick és a Nagy Tavakkal szomszédos Ontario tartományt szintén árvizek sújtják.

A védelmi miniszter azt közölte, hogy mintegy kétezer katonát vezényeltek a hadsereg segítségét kérő, árvíz sújtotta régiókba. Önkéntesek és elkeseredett tulajdonosok szintén bekapcsolódtak az árvízvédelmi munkálatokba, hogy megvédjék otthonukat az emelkedő víztől.

Neked ajánljuk
Súlyos ökológiai következménnyel járt a szibériai aranybánya-baleset Víz alá került Szudán déli része Rémálom Velencében Műanyag-újrahasznosító céget vásárolt a MOL A jegybankoknak is jut szerep a klímavédelemben
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam