2020. július 13., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vas megye is felkészül a szélsőséges időjárásra

Több mint hét kilométernyi csapadékcsatornát építenek Csörötneken, Magyarlakon és Rábagyarmaton. A beruházásra a jövőbeni vízkárok elkerülése miatt van szükség. 

Csörötnek község önkormányzata Magyarlakkal, Rábagyarmattal és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal alkotott konzorciumban sikeresen pályázott, és 223 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült – közölte a nyugat.hu-val a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal.

Mint kiderült, a projekt célja

a csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztésével a vízkárok enyhítése, a vízvisszatartás elősegítése, a lefolyás szabályozása, a csapadékvízzel történő gazdálkodás feltételrendszerének kialakítása.

Csörötneken is lesznek fejlesztések Fotó: csorotnek.hu

Az elnyert európai uniós támogatás segítségével Csörötnek, Magyarlak és Rábagyarmat községek területén összesen 7000 méter csapadékcsatorna fejlesztésére kerül sor.

Csörötneken több mint 2600 méter övárok építése, megújítása történik, emellett egy 9000 négyzetméter kapacitású záportározó és két árvízi kapu mobilgátas lezárása is megépül.

Magyarlakon több mint három kilométer hosszan kerül sor a csapadékcsatorna fejlesztésére, valamint elkészül a Háromházi-patak korrekciója is. Rábagyarmaton közel 900 méteren újul meg a csapadékvíz-elvezető infrastruktúra.

Neked ajánljuk
Kegyetlen árvíz pusztított Kínában Magyar szakemberek is részt vesznek az Atlanti-óceánt kutató projektben Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: nyugat.hu
Vissza
Hírfolyam