2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai templomok is víz alá kerülhetnek a klímaváltozás miatt

A Climate Central nemrég megjelent tanulmányában hívja fel a figyelmet arra, hogy a tengerszint-emelkedés miatt a 21. század közepére csaknem 500, az Egyesült Államok alacsonyan fekvő part menti területein álló templomot évente legalább egyszer elönthet a víz.

Mint kiderült, a part menti Louisiana, Észak-Karolina és Florida államokban van a legtöbb – mindegyikben nagyjából nyolcvan – olyan templom, amelynek akár rendszeres árvizekkel kell szembenéznie.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) adatai szerint amennyiben az iparosodás előtti korszakhoz képest legfeljebb 1,5 Celsius-fokkal nő a globális átlaghőmérséklet, akkor

2100-ig akár 77 centiméterrel is emelkedhet a globális tengerszint.

Az Egyesült Államokban 499 olyan templom lesz a század közepére, amelyet éves szinten eláraszthat a tengervíz, amennyiben az üvegházhatást okozó gázok globális kibocsátását nem sikerül megfékezni. 

Az amerikai templomokat is fenyegeti a klímaváltozás Fotó: Pixabay

A jelentés szerint az Egyesült Államok nagyjából 400 ezer templomnak, zsinagógának, mecsetnek és egyéb imaháznak ad otthont. A tanulmány szerzői azt tanácsolják az érintett gyülekezeteknek, hogy amennyiben lehetőségük van rá, akkor tegyék meg a szükséges intézkedéseket a templomaik megóvása érdekében.

Neked ajánljuk
Hatalmas édesvíztározót találtak az Atlanti-óceán alatt Mit rejt a grönlandi jégtakaró? Zéróemissziós kompok állnak szolgálatba az amerikai vizeken Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam