2019. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fókuszban a tudatos vízhasználat

A tiszta, iható ivóvíz létkérdés. Ezért is van fontos szerepe az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egymilliárd forintos, szemléletformálást támogató pályázatának, melyet a környezettudatos vízhasználat érdekében indítanak. 

Az ITM közleménye szerint a keretösszeget a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (KEOP) a Kohéziós alap és a költségvetés társfinanszírozásban biztosítja.

A támogatás elsősorban a természeti erőforrások, főképp az ivóvízkészlet tudatos, fenntartható és takarékos használatával, védelmével, a szennyezés megelőzésével kapcsolatos információk és ismeretek átadására, később a tudásszint mérésére is adható.

A környezettudatos vízhasználat mellett kampányol az ITM Fotó: Pixabay

A vissza nem térítendő forrásokra június 17-tól pályázhatnak víziközmű-szolgáltatók, érdekképviseleti szervezetek, konzorciumi partnerként önkormányzatok, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek. A megítélhető összeg alsó határa 5 millió forint. A víziközmű-szolgáltatók legfeljebb 150 millió forintot, az érdekképviseleti szervezetek legfeljebb 25 millió forintot kaphatnak.

Neked ajánljuk
Marketinglufi volna a palackozott ásványvíz? Csak a csapvíz – rengeteg vendéglátóhely csatlakozott a DRV Zrt. kezdeményezéséhez Rengeteg település csatlakozna az európai mobilitási héthez Amikor megfordítjuk az esernyőt Le a lakkal! Így készül a vegyszermentes körömlakklemosó
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam