2019. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrófahelyzet Olaszországban

Heves esőzések és áradások sújtják Olaszország középső részét. Az utak több helyen járhatatlanná váltak, több iskolákat kellett bezárni, családokat kellett kitelepíteni. A helyi katasztrófavédelem a legmagasabb fokozatú időjárási riasztást tartja érvényben.

A legmagasabb szintű, vörös riasztás Emilia-Romagnában van hatályban. A tartománnyal szomszédos Marche, valamint Abruzzo, Molise területén meghosszabbították az egyelőre közepes, narancssárga színű riasztást.

Toscanában pedig a legalacsonyabb fokozatú, sárga riasztás marad érvényben. Olaszországnak ezen a részén a nagy mennyiségű csapadék áradásokhoz vezetett:

majdnem minden folyó és patak kilépett a medréből, és széles területeket árasztott el.

Ponte Verruchio  Fotó: Facebook/Severe Weather Europe

Emilia-Romagnában a többszörösére duzzadt Savio miatt lezárták Cesena város hídjait. Többeket evakuálni kellett otthonából. A Bologna és Rimini közötti vasútvonal szakaszait lezárták, mivel a sínek a víz alá kerültek.

Ravennában felszólították a lakosságot, ne hagyja el otthonát, és lehetőleg magasabb emeleteken tartózkodjon. 

A májusban Olaszországban szokatlannak számító rossz idő és esőzés az előrejelzések szerint még napokig eltarthat.

Neked ajánljuk
Több ezer kanadainak kellett elhagynia az otthonát az áradások miatt Több országban is komoly problémákat okoznak az esőzések Elindult a Tisza hullámterének rendezése Élő Bolygónk mobilapp: neked fejlesztve! Ember és természet fesztiválja Gödöllőn
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam