2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrófahelyzet Olaszországban

Heves esőzések és áradások sújtják Olaszország középső részét. Az utak több helyen járhatatlanná váltak, több iskolákat kellett bezárni, családokat kellett kitelepíteni. A helyi katasztrófavédelem a legmagasabb fokozatú időjárási riasztást tartja érvényben.

A legmagasabb szintű, vörös riasztás Emilia-Romagnában van hatályban. A tartománnyal szomszédos Marche, valamint Abruzzo, Molise területén meghosszabbították az egyelőre közepes, narancssárga színű riasztást.

Toscanában pedig a legalacsonyabb fokozatú, sárga riasztás marad érvényben. Olaszországnak ezen a részén a nagy mennyiségű csapadék áradásokhoz vezetett:

majdnem minden folyó és patak kilépett a medréből, és széles területeket árasztott el.

Ponte Verruchio  Fotó: Facebook/Severe Weather Europe

Emilia-Romagnában a többszörösére duzzadt Savio miatt lezárták Cesena város hídjait. Többeket evakuálni kellett otthonából. A Bologna és Rimini közötti vasútvonal szakaszait lezárták, mivel a sínek a víz alá kerültek.

Ravennában felszólították a lakosságot, ne hagyja el otthonát, és lehetőleg magasabb emeleteken tartózkodjon. 

A májusban Olaszországban szokatlannak számító rossz idő és esőzés az előrejelzések szerint még napokig eltarthat.

Neked ajánljuk
Földcsuszamlás és áradások kísérték az erősen csapadékos napokat Ember építette félszigettel védekeznek a dánok a tengerszint-emelkedés ellen Ember egy kutyáért, emberek egymásért (videó) 19 kamionnyi hulladéktól szabadultak meg a pilisi erdők Új állásportál segíti a környezetiparban tevékenykedőket
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam