2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árhullám várható a Dunán és a Tiszán

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) tájékoztatása szerint az elmúlt napok kiadós csapadékmennyisége és a még várható esőzések miatt árhullámok vonulnak le a Dunán és a Tisza vízrendszerében.   

A Közép-Európa felett örvénylő ciklon hatására hétfőn a Duna-vízgyűjtő bajor és osztrák részvízgyűjtőin területi átlagban igen jelentős (25-65 milliméter) csapadék hullott.

A Dunán Nagybajcsnál akár másodfokú készültségi szintet elérő vagy azt meghaladó tetőzésre lehet számítani a hét végén.

Budapesten várhatóan az első fokú készültségi szint közelében, az alsó rakpart szintje alatti tetőzéssel vonul le az árhullám.

2016-ban az árhullám elérte a Duna magyarországi felső szakaszát is   Fotó: MTI/Mohai Balázs

A ciklon a Tisza vízgyűjtőjét is érinti, ott az elmúlt napon számottevő (15-35 milliméter) csapadék hullott, főként a Felső-Tisza vízgyűjtőjén és a Szamos vízrendszerén. A következő napokban további jelentős csapadékra van kilátás, elsősorban a kárpátaljai területeken.

A Tiszán az elsőfokú készültségi szintet megközelítő, illetve azt meghaladó vízállásokra Vásárosnamény és Tiszakeszi között lehet számítani a következő hat napban – közölte az OVF.

Neked ajánljuk
Így néz ki most Franciaország leghosszabb folyója Heves megyében több száz millió forintos károkat okozott a villámárvíz 17 hajóval indul a PET Kupa a Felső-Tiszán 300 kapszulából egy kétkerekű A trendi cipők is lehetnek fenntarthatók
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam