2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kárpátalján már a lakott területeket is veszélyeztetik az áradó folyók

A napok óta tartó esőzések miatt megáradt folyók már lakott területeket is veszélyeztetnek Kárpátalján. A megyei katasztrófavédelmi hatóság közlése szerint 31 lakóház, 71 másfajta ingatlan és 820 hektár mezőgazdasági terület került víz alá. 

Egy hidat lerombolt, hatot pedig megrongált az áradás, de jelentős károk keletkeztek az árvízvédelmi létesítményekben is. Ugyancsak le kellett zárni a Munkácsot az Ivano-Frankivszk megyei Rohatinnal összekötő főút egy szakaszát, mert víz alá került.

Jelenleg az Ilosvai, Nagyszőlősi járásokban a Borzsa és a Nagybereznai, Perecsenyi, valamint Ungvári járásokban az Ung völgyében a legrosszabb a helyzet. 

Kárpátalján komoly gondokat okoz a napok óta tartó esőzés (illusztráció) Fotó: Pixabay

Az Ungon levonuló ár Perecsenyben és Ungvár bal parti városrészében okozhat gondokat, mert az 1992-eshez hasonló vízmagasságra számítanak.

Csütörtök éjjel Ungváron rendkívüli ülést tartott a környezetvédelmi és rendkívüli helyzetek regionális bizottság műveleti törzse, amely az árvízi védekezés megerősítéséről és a kárfelszámolás kérdéseiről döntött.

A meteorológiai jelentések szerint Kárpátalja területén folytatódik az esős időjárás, és a Tisza mellékfolyóinak felső szakaszain újabb árhullámok indulhatnak el.

Neked ajánljuk
Az intenzív esőzés árvizet okozott Szlovákiában Ember építette félszigettel védekeznek a dánok a tengerszint-emelkedés ellen Rekordméretű áradások, súlyos szárazság és drága áram Brazíliában 19 kamionnyi hulladéktól szabadultak meg a pilisi erdők Új állásportál segíti a környezetiparban tevékenykedőket
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam