2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kárpátalján már a lakott területeket is veszélyeztetik az áradó folyók

A napok óta tartó esőzések miatt megáradt folyók már lakott területeket is veszélyeztetnek Kárpátalján. A megyei katasztrófavédelmi hatóság közlése szerint 31 lakóház, 71 másfajta ingatlan és 820 hektár mezőgazdasági terület került víz alá. 

Egy hidat lerombolt, hatot pedig megrongált az áradás, de jelentős károk keletkeztek az árvízvédelmi létesítményekben is. Ugyancsak le kellett zárni a Munkácsot az Ivano-Frankivszk megyei Rohatinnal összekötő főút egy szakaszát, mert víz alá került.

Jelenleg az Ilosvai, Nagyszőlősi járásokban a Borzsa és a Nagybereznai, Perecsenyi, valamint Ungvári járásokban az Ung völgyében a legrosszabb a helyzet. 

Kárpátalján komoly gondokat okoz a napok óta tartó esőzés (illusztráció) Fotó: Pixabay

Az Ungon levonuló ár Perecsenyben és Ungvár bal parti városrészében okozhat gondokat, mert az 1992-eshez hasonló vízmagasságra számítanak.

Csütörtök éjjel Ungváron rendkívüli ülést tartott a környezetvédelmi és rendkívüli helyzetek regionális bizottság műveleti törzse, amely az árvízi védekezés megerősítéséről és a kárfelszámolás kérdéseiről döntött.

A meteorológiai jelentések szerint Kárpátalja területén folytatódik az esős időjárás, és a Tisza mellékfolyóinak felső szakaszain újabb árhullámok indulhatnak el.

Neked ajánljuk
Legalább 58 halálos áldozata van az észak-indiai árvizeknek Annyira kiszáradt a Visztula, hogy sokan már gyalog kelnek át rajta Hétszáz utast kellett kimenteni egy indiai expresszvonatból az árvíz miatt 300 kapszulából egy kétkerekű A trendi cipők is lehetnek fenntarthatók
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam