2019. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem kell árvíztől tartanunk

Kisebb árhullámok érkeznek a magyarországi folyókon, de a Dunán és a Tiszán is csak első-, illetve másodfokú készültségi szint közelében várható tetőzés az Országos Vízügyi Főigazgatóság közlése szerint. A vízszintemelkedés helyenként jelentős lesz, de rendkívüli helyzetre sehol sem kell számítani.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban lényegében megszűnik a csapadék, de ezt követően a jövő hét elején várhatóan újra visszatérhet az eső.

A kialakult árhullám a Dunán Nagybajcsnál várhatóan pénteken tetőzik a másodfokú készültségi szintet megközelítő vízállással. Budapesten várhatóan az elsőfokú készültségi szint közelében, az alsó rakpart szintje alatti tetőzéssel vonul le az árhullám, melynek tetőzése szombat éjjel valószínűsíthető.

Nem kell árvíztől tartanunk Fotó: Pixabay

A következő napokban ugyan folytatódik a csapadékos időjárás, de már csak kisebb mennyiségű eső várható.

A Túron a másodfokú készültségi szintet, a Tisza Kisköréig tartó szakaszán, a Szamoson, a Krasznán és a Bodrogon az elsőfokú készültségi szintet megközelítő, illetve azt meghaladó vízállásokra lehet számítani – közölte az OVF.

Neked ajánljuk
Özönvízszerű eső csapott le Nyíregyházára Nagyvisnyót teljesen elöntötte a víz Kettős szivárvány a Balatonon Ázsia is beszáll a műanyagszennyezés elleni harcba Ha péntek, akkor klímatüntetés
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam