2019. november 16., Ödön
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Varsót is elérte már az árvíz

Lengyelországban is komoly problémát okoznak az árvizek – a Visztula szintje ráadásul folyamatosan emelkedik.  A hatóságok riadókészültséget rendeltek el, már Varsót is elérte a víz. 

A lengyel kormány biztonsági hivatala elsőfokú figyelmeztetést adott ki, és kéri a lakosokat, hogy ne közelítsék meg a folyó partját. Annak környékét már elöntötte az ár, víz alá került például a híres Poniatowski strand egy része is – írja a gazeta.pl nyomán a Napi.hu

A múlt hét eleje óta a lengyelek az intenzív és folyamatos esőzések következményeivel harcolnak, számos helységet már elárasztott a víz, vannak olyan falvak, ahonnan evakuálni kellett a lakosságot.

A Visztula árvízhulláma is veszélyt jelent, ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki három vajdaság négy településén, köztük a fővárosra is.

Az elmúlt napokban erősen duzzadt a Visztula: helyenként egy nap alatt 100 centiméterrel is nőhetett a szintje. 

Neked ajánljuk
Súlyos ökológiai következménnyel járt a szibériai aranybánya-baleset Víz alá került Szudán déli része Az uniónak is drága lesz a lengyel klímasemlegesség Afrika az éghajlatváltozás által leginkább érintett kontinens Lyukas a zoknid? Kihajítanád? Stop(pold meg)!
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam