2020. június 2., Anita, Kármen
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Varsót is elérte már az árvíz

Lengyelországban is komoly problémát okoznak az árvizek – a Visztula szintje ráadásul folyamatosan emelkedik.  A hatóságok riadókészültséget rendeltek el, már Varsót is elérte a víz. 

A lengyel kormány biztonsági hivatala elsőfokú figyelmeztetést adott ki, és kéri a lakosokat, hogy ne közelítsék meg a folyó partját. Annak környékét már elöntötte az ár, víz alá került például a híres Poniatowski strand egy része is – írja a gazeta.pl nyomán a Napi.hu

A múlt hét eleje óta a lengyelek az intenzív és folyamatos esőzések következményeivel harcolnak, számos helységet már elárasztott a víz, vannak olyan falvak, ahonnan evakuálni kellett a lakosságot.

A Visztula árvízhulláma is veszélyt jelent, ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki három vajdaság négy településén, köztük a fővárosra is.

Az elmúlt napokban erősen duzzadt a Visztula: helyenként egy nap alatt 100 centiméterrel is nőhetett a szintje. 

Neked ajánljuk
Rengeteg halálos áldozatot követelt az Amphan-ciklon Emberéleteket követelt a szomáliai árvíz Lengyel vezetéssel folytatódik a Kárpátok klímavédelme Önkéntes tűzoltók segítettek Letenyén Az internetre költözik a zöldülők vására
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam