2020. február 27., Ákos, Bátor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árvíz pusztít Szerbia középső részén

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék miatt komoly árvizek alakultak ki Közép-Szerbia hét településén. A Bjelica folyó kilépett a medréből, és több települést is elárasztott – a rendkívüli állapot miatt sokakat ki kellett telepíteni. 

Közép-Szerbia több településén is komoly gondokat okoz az árvíz: Selište faluban a 180 háztartásból 70-et kellett kiüríteni. 

Az Újvidék-Karlóca autópálya-szakasz egy részén sokáig csak egy sávon haladhatott a forgalom.

Dragačevóban a helyi középiskolát is elárasztotta a víz.

Több helyen néhány perc alatt 60 liter csapadék esett négyzetméterenként.

Gruža környékén egy hidat is tönkretett az áradás.

A Mezőgazdasági Minisztérium a Morava vízgyűjtő területének 10 kilométeres szakaszán, míg a Duna esetében 22 kilométeren rendelt el rendkívüli árvízvédelmi készültséget Belgrád és Smederevo környékét is érintve. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint a Száva vízszintje is emelkedik fog, amely a főváros és Šabac területén érheti el az árvízvédelmi szintet.

Neked ajánljuk
Kegyetlen áradások pusztítanak Új-Zélandon Ítéletidő tombol az Egyesült Államok déli részén is Hatalmas szeméthalmokat hozhat a Tisza Kárpátaljáról Szórakozzon az Energiahivatal honlapján! Interaktív e-learning-alkalmazással bővült az oldal Hát így jut minden kies lankára egy rakomány csúfos lom...
Tovább a forrásra: pannonrtv.com
Vissza
Hírfolyam