2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árvíz pusztít Szerbia középső részén

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék miatt komoly árvizek alakultak ki Közép-Szerbia hét településén. A Bjelica folyó kilépett a medréből, és több települést is elárasztott – a rendkívüli állapot miatt sokakat ki kellett telepíteni. 

Közép-Szerbia több településén is komoly gondokat okoz az árvíz: Selište faluban a 180 háztartásból 70-et kellett kiüríteni. 

Az Újvidék-Karlóca autópálya-szakasz egy részén sokáig csak egy sávon haladhatott a forgalom.

Dragačevóban a helyi középiskolát is elárasztotta a víz.

Több helyen néhány perc alatt 60 liter csapadék esett négyzetméterenként.

Gruža környékén egy hidat is tönkretett az áradás.

A Mezőgazdasági Minisztérium a Morava vízgyűjtő területének 10 kilométeres szakaszán, míg a Duna esetében 22 kilométeren rendelt el rendkívüli árvízvédelmi készültséget Belgrád és Smederevo környékét is érintve. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint a Száva vízszintje is emelkedik fog, amely a főváros és Šabac területén érheti el az árvízvédelmi szintet.

Neked ajánljuk
Gyilkos extrém időjárás Kanadában Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban Klímaváltozás és víz: szélsőségekre kell számítanunk Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: pannonrtv.com
Vissza
Hírfolyam