2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrófa Aradon: mindent elmosott a víz

Aradon is komoly károkat okozott az időjárás: a 24 óra alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt családokat kellett kitelepíteni, több mint száz gazdaságot elöntött az ár, amibe sok állat is belefulladt. 

„Ítéletidő volt, a néhol kétméteres víz minden elmosott az útjából” – nyilatkozta Gabriel Faur, Berzova polgármestere a Maszol.ro portálnak.

Berzován, de Nagylakon is a tűzoltók motoros szivattyúkkal próbálják eltávolítani a vizet az otthonokból.

Az Arad Megyei Tanács közleményben tudatta, hogy rendkívüli határozattal 828 ezer lejt különít el a költségvetésből a megrongálódott utak és hidak rendbetételére, a károsultaknak pedig pénzbeli gyorssegélyt nyújtanak. 

Ítéletidő Arad megyében Fotó: Arad megyei önkormányzat sajtószolgálata 

Mint kiderült, háromezer lejt kapnak azok, akiknek javaik több mint 90 százalékban megsemmisültek; kétezer lejre jogosultak azok, akiknek a javaik 50 és 90 százalék közötti mértékben szenvedtek kárt, és ezerötszáz lej azonnali kárpótlást utalnak ki azoknak, akiknek ingatlan és ingó javaik legfeljebb 50 százalékban sérültek meg az áradásokban. 

Neked ajánljuk
Rengeteg halálos áldozatot követelt az Amphan-ciklon Emberéleteket követelt a szomáliai árvíz Közösen a vízért Hogyan lehet fenntartható a közbeszerzés? A legmelegebb május volt az idei a mérések kezdete óta
Tovább a forrásra: maszol.ro
Vissza
Hírfolyam