2020. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Özönvízszerű eső csapott le Nyíregyházára

Nemrég az ország több részén is komoly gondokat okozott a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék. Június 7-én Nyíregyházára csapott le az ítéletidő. Videón mutatjuk a felhőszakadás következményeit. 

Annyi csapadék esett Nyíregyházán, hogy néhol tengelyig ért a kocsiknak az esővíz. A vízelvezetők nem tudtak megbirkózni a hirtelen leszakadt vízmennyiséggel.

Autók a felhőszakadás után vízzel elöntött úton a nyíregyházi Szegfű utcában  Fotó: MTI/Balázs Attila

A Kossuth utca környéke áradó folyóhoz hasonlított.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál tudósítása szerint a reggeli csúcsforgalomban tengelyig érő vízen kellett átgázolniuk az autósoknak, kockáztatva a jármű meghibásodását vagy a rendszám elvesztését. 

A napokban itt számoltunk be arról, hogy Aradon is komoly károkat okozott az időjárás: a 24 óra alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt családokat kellett kitelepíteni, több mint száz gazdaságot elöntött az ár, amibe sok állat is belefulladt.

A Bükk északi lábánál elterülő Dédestapolcsányban is komoly problémákat okozott az eső: itt 24 óra alatt 141,2 milliméter csapadék esett – ezzel megdőlt az eddigi dobogókői rekord, melyen 1998-ban ugyanezen a napon 84,1 millimétert mértek – erről itt számoltunk be bővebben.  

Neked ajánljuk
Vízhiány van, de 96 millió liter víz kibányászására kapott engedélyt egy kínai cég Mad Max Ausztráliában: víz kell a tolvajbandáknak Magyar fejlesztésnek köszönhetően Tunéziában már mindennap van ivóvíz Bemutatkozott a Lexus első villanyautója Magasabbra tenné a lécet az Európai Parlament
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam