2019. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halálos vihar pusztít Kínában

Súlyos felhőszakadás érte Kína déli részét: több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát, rengeteg út és híd járhatatlanná vált, és egy egész település is víz alá került Kujcsou tartományban. Az ítéletidőben legalább öt ember életét vesztette.

Legalább öt ember meghalt a Kína déli részén tomboló esőzések miatt – írja a BBC nyomán az Origo

A híradások szerint csak Csianghszi tartományban

150 ezer embert kellett kitelepíteni, miután városaikat elárasztotta a víz, Kuanghszi tartományban pedig több mint 20 ezer otthon maradt áram nélkül.

Mentőalakulatok tagjai mentőcsónakkal szállítják az időseket és gyerekeket a Kuangtung tartománybeli Hojüanban pusztító árvíz idején Fotó: MTI/EPA

A rekordesőzésnek még nincs vége, ráadásul további veszélyt jelentenek még az áradás miatti földcsuszamlások: 2014-ben hasonló erősségű esőzés után a földcsuszamlás rengeteg házat, utat és termőföldet rongált meg.

Neked ajánljuk
Magyar–kínai vízipari találkozó volt Pekingben Árhullám várható a Dunán és a Tiszán Ízeket tesztelő robot optimalizál kínai ételeket Nem csak a tengervízben hemzseg a parányi plasztik Nagy károkat okozott a jégverés Európa-szerte – Letölthető JÉGER-előrejelzés
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam