2019. július 17., Elek, Endre
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi lenne, ha Európában mindenki mosogatógépre váltana?

A tiszta, iható ivóvíz védelme korunk egyik legfontosabb feladata, nem csoda hát, hogy sorra jelennek meg az olyan praktikák, amelyek a tudatos vízfogyasztásban nyújtanak segítséget. Az egyik márka most azt számolta ki, hogy mi lenne, ha mindenki mosogatógépre váltana. Az eredmény megdöbbentő.

A környezettudatosság terén főképp a mosogatógépeket szokták emlegetni, amelyek tizedannyi vizet fogyasztanak, mint ha kézzel mosogatnánk.

Az egyik nagy márka magyarországi vállalata szerint,

ha az egész Európai Unió átállna kézi mosogatásról gépire, akár évi több mint 6 milliárd liter ivóvizet is meg lehetne takarítani.

A mosogatógéppel rengeteg vizet megspórolhatunk Fotó: Pixabay

A másik a hűtőszekrény, melynek az energiabesorolása megéri az árát: azt mondják, ha egy tizenéves hűtőt energiatakarékos, A+++ kategóriásra cserélünk le, az éves áramszámla tízezer forinttal lehet kisebb. Egy ennél is idősebb hűtőtől megválva pedig közel harmincezer forintot spórolhatunk meg.

A mosógépről se feledkezzünk meg: mossunk minél alacsonyabb hőfokon, viszont hosszabb programmal! – javasolják a szakemberek. A legújabb gépeket már időzíteni is lehet – így nem kell aggódni, hogy a ruha órákon át benn marad a gépben, ha elmegyünk otthonról.

Neked ajánljuk
Japánt is elmossa a víz? 830 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát Vízhiány fenyegeti Lengyelországot Sokkoló videó: jég helyett a vízben húzzák a szánt a kutyák Egy méhkasba dugott kéz Fekete szörnyhalat fogtak a Balatonban
Tovább a forrásra: feol.hu
Vissza
Hírfolyam